Klementjevs: Kristovskis var izjaukt Zatlera vizīti Maskavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Decembrī iecerētā Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizīte Maskavā varētu arī nenotikt skandāla dēļ, kas izcēlies sakarā ar [s:35919]i, kurā ministrs piekrīt viņa viedoklim, ka nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem, intervijā radio «Balkom 93,9» bažas pauda Andrejs Klementjevs («Saskaņas centrs»), raksta «Mixnews.lv».

Pēc viņa teiktā, Kristovskim vajadzēja oficiāli izskaidrot savu nostāju, sasaucot preses konferenci, lai saglabātu iespēju prezidentam gada nogalē apmeklēt Maskavu. Klementjevs norādīja, ka Kristovskim vajadzētu Krievijas, Baltkrievijas un visas civilizētās pasaules priekšā paskaidrot, ka viņš nav fašists, jo tā ir fašistiska ideoloģija - sniegt medicīniskos pakalpojumus pēc etniskās piederības.

Kļementevs uzskata, ka vizīte pašlaik ir apdraudēta, jo neesot saprotams, kā Kristovskis, kuram pēc protokola jābūt kopā ar Valsts prezidentu, varēs spiest roku Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam un premjeram Vladimiram Putinam, ja pirms pāris mēnešiem piekritis, ka krievus var neārstēt.

Piektdienas rītā Kristovskis paziņojumā medijiem skaidroja, ka nekad nav izteicis spriedumus par cilvēkiem saistībā ar viņu nacionalitāti, un ar cieņu un toleranci izturos pret visu tautību cilvēk...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu