Skandālā iesaistītais Slucis PS un VL ziedojis vairāk nekā 22 000 latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Trimdas latvietis un ārsts Aivars Slucis, kura uzskatu atbalstīšanā Saeimas opozīcija vaino jauno ārlietu ministru un partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) līderi Ģirtu Valdi Kristovski («Vienotība»), pēdējo divu gadu laikā PS un partijai «Visu Latvijai» (VL) ziedojis vairāk nekā 22 000 latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā pieejamā informācija.

Pērn Slucis PS ziedojis 998 latus, šā gada aprīlī - 5209 latus, bet septembrī - 5463 latus, tātad kopā 11 670 latus. Savukārt VL ziedoti kopā 10 772 lati - 2010.gada aprīlī viņš ziedojis 5209 latus, bet jūlijā - 5563 latus.

Pirms vēlēšanām Slucis plašsaziņas līdzekļos par saviem līdzekļiem bija ievietojis reklāmu, aicinot latviešus balsot par apvienībām «Vienotība» un «Visu Latvijai» - «Tēvzemei un brīvībai» /LNNK (VL-TB/LNNK).

Slucis norādīja latviešiem, ka ir milzīgi svarīgi, ka tieši šīs partijas kopā iegūtu 60 vietas Saeimā.

«60 vietas ir nepieciešamas, lai sargātu Latviju no Maskavas un pašmāju zagļiem, kas ir gatavi Latviju pārdot. 60 vietas ir nepieciešamas, lai nevajadzētu taisīt koalīciju ar nespējīgiem, korumpētiem, nopirktiem, šantažētiem veciem komunistiem un zagļiem no LC, LPP, TP, ZZS, pat nerunājot par Putina sabiedroto SC,» reklāmā rakstīja ārsts.

Pēc Sluča domām, ar šīm 60 vietām pietikšot, lai Saeima varētu plānot par 1000 lielāko zagļu arestu, tiesāšanu un nelegāli iegūtās mantas konfiskāciju valsts labā, par nopirkto un nelegāli iegūto pilsonību atņemšanu un vainīgo sodīšanu, par efektīvu, plašu krievu repatriāciju uz viņu tēvzemi, lai to paveiktu, strādājot kopā ar Krieviju, par latviešu valodu kā garantētu vienīgo valsts valodu un sodīt tos, kas diskriminē latviešus, kuri prot tikai valsts valodu, par gudru efektīvu aizsardzības programmu un par enerģijas neatkarību, sevišķi no «Gazprom».

Pamatojoties uz Sluča un Kristovska pirms gada veikto saraksti, dienu pēc jaunās valdības apstiprināšanas opozīcijā esošās apvienības «Par labu Latviju» (PLL) un «Saskaņas centrs» (SC) Saeimas deputāti ir iesnieguši Kristovska demisijas pieprasījumu. Opozīcijas politiķi norāda, ka Kristovskis it kā paužot «demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus uzskatus».

Savukārt Kristovskis un «Vienotība» uzskata, ka demisijas pieprasījums ir nepamatots, jo visi fakti esot «apgriezti kājām gaisā» un tā esot provokācija. «Izteiktie pārmetumi ir nepamatoti un interneta vietnē publicētais raksts ir mērķtiecīgi radīta provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem,» norāda «Vienotība».

Kristovskis arī apgalvo, ka nekad nav piekritis Sluča paustajiem uzskatiem un nosoda jebkādus nacionālo piederību aizskarošus izteikumus.

Saeima par opozīcijas pieprasīto jaunā ārlietu ministra demisiju lems ārkārtas sēdē otrdien, 9.novembrī, plkst.12.

Kā liecina internetā pieejamā informācija, Slucis dzimis 1938.gadā Rīgā, bet 1944.gada rudenī kopā ar vecākiem, māsu un brāli emigrējis uz Vāciju. 1952.gada sākumā ģimene pārcēlusies uz Ilinoisas štatu ASV, kur pabeidzis vidusskolu. Pēc tam iestājies ASV militārajos spēkos - jūras desantā. 1959.gadā Slucis sāka studijas Ilinoisas universitātē Inženieru fakultātē un 1964.gadā ieguva bakalaura grādu. Studējis Dienvidkalifornijas universitātē un 1966.gadā ieguvis maģistra grādu.

1968.gadā Slucis iestājies Minesotas universitātē Mediānas skolā un 1972.gadā ieguvis doktora grādu. Kalifornijā piecus gadus specializējās rentgenoloģijā. No 1977. līdz 1984.gadam strādājis gan ASV, gan Zviedrijā. 1984.gadā sāka strādāt par rentgenologu Mineapoles valsts slimnīcā. 1991.gadā pārgāja uz privāto praksi.

2008.gada pavasarī, viesodamies Latvijā, nodibinājis Aivara Sluča stipendiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu