Pēc vēlēšanām partiju saņemtie ziedojumi sarūk desmitkārt, PLL pat simtkārt

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Oktobrī kopējais ziedojumu un dāvinājumu apmērs visām partijām nokrities teju desmitkārt, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā publiskotā informācija.

Ja vēl septembrī - pirmsvēlēšanu mēnesī - kopējais ziedojumu apmērs gandrīz sasniedza pusotru miljonu latu, tad nākamajā mēnesī tie jau bijuši vairs tikai nedaudz vairāk kā 150 tūkstoši latu.

Salīdzinoši lieli ziedojumi gan saglabājušies abiem vēlēšanās uzvarējušajiem spēkiem - valdību vadošajai apvienībai «Vienotība» un tomēr opozīcijā palikušajai apvienībai «Saskaņas centrs» (SC).

«Vienotība» un tās sastāvā esošās partijas kopumā oktobrī deklarējušas 52 193 latus, no kā teju pusi - partija «Jaunais laiks», bet partija «Sabiedrība citai politikai» nav deklarējusi ne santīma.

SC kopējie ieņēmumi sasnieguši pat 68 706 latus, no kuriem gandrīz visu deklarējusi partija «Saskaņa», bet tikai 3896 latus - Latvijas Sociālistiskā partija.

Turpretī apvienības «Par labu Latviju» (PLL) ieņēmumi nokritušies pat simtkārt - ja septembrī tā deklarēja krietni vairāk nekā 300 tūkstošus latu, tad oktobrī saņemti vairs tikai nedaudz vairāk kā 3000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu