Lembergs Kristovski nodēvē par «tumsoni»

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Ventspils mērs Aivars Lembergs pirmdien bija krāšņs izteikumos par ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, nodēvējot viņu par tumsoni un «sirds dziļumos antidemokrātisku cilvēku».

Lembergs pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdes sacīja - ja cilvēks patiešām domā, ka tautība var būt iemesls tam, lai viņu ārstētu vai ne, šāds uzskats ir tumsonība. Viņš Kristovski par tādu uzskata.

«Mūsdienīga cilvēka nosaukums nav savienojams ar rasismu.. Es priecājos, ka viņš nav ārsts, sirds dziļumos viņš ir antidemokrātisks,» teica Lembergs.

Viņaprāt, ja Kristovskis neatkāpsies no amata vai viņa pārstāvētā apvienība viņu neatsauks, tas uz ilgiem gadiem radīs sliktu precedentu. Proti, valdīs uzskats, ka Latvijā var būt valstsvīri ar rasistiskiem uzskatiem.

Lai gan «Vienotība» un «Pilsoniskā savienība» jau pagājušajā nedēļā izplatīja vairākus paziņojumus Kristovska atbalstam, Lembergs domā, ka koalīcijas partnerim Kristovska izteikumus vajadzētu vēlreiz izvērtēt, jo tagad to darīt aicina otrs koalīcijas partneris ZZS.

«Apbrīnojami, ka neatkarīgā valstī dzīvojošs cilvēks var būt ar šādu uzskatu, kā tad viņš sauktu Obamu?» retoriski vaicāja Lembergs.

Jau vēstīts, ka lielu ažiotāžu publiskajā telpā izraisījusi portāla «pietiek.lv» publikācija ar virsrakstu, ka Kristovskis piekrīt nacionāli noskaņotajam ārzemju latvietim ārstam Aivaram Slucim, kurš atzinis - viņš kā ārsts Latvijā nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem.

Kristovskis noraida šos pārmetumus, paskaidrojot, ka viņa atbilde - «es pilnīgi piekrītu tavam redzējumam un vērtējumam» - ir bijusi uz pavisam citu Sluča vēstuli, kurā viņš runājis par korupciju un valsts izzagšanu.

Ņemot vērā šos izteikumus, opozīcijā esošā apvienība «Par labu Latviju» jau pieprasījusi Kristovska demisiju, un par pieprasījumu Saeimas ārkārtas sēdē lems otrdien. Aicinājumu Kristovskim atkāpties no amata paudusi arī ZZS sastāvā ietilpstošā Ventspils mēra Aivara Lemberga partija «Latvijai un Ventspilij».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu