PS izslēdz no partijas skandalozo ārstu Sluci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) valde pirmdien sēdē pieņēma paziņojumu, kurā norādīja, ka norobežojas no Aivara Sluča uzskatiem un izslēdz viņu no partijas, portālam «Apollo» pastāstīja Pilsoniskās savienības preses sekretāre Dace Balode.

 Tāpat no PS izslēgta arī Ieva Nikoleta Dāboliņa.

Savu lēmumu valde pieņēma, balstoties uz PS Ētikas komisijas atzinumu.

PS valde un Ētikas komisija uzsver, ka Aivara Sluča uzskati, kurus viņš ir paudis atkārtoti, ir nesavienojami ar partijas programmu un statūtiem, tie ir nedemokrātiski un neētiski.

PS valde uzsver, ka partijas programmas un darbības pamatā ir Eiropas kopīgās vērtības, kuras ir nostiprinātas Satversmē.  To vidū ir cilvēka cieņa, tolerance un līdztiesība. Balode norāda, ka partijas valde uzskata - Latvijas cilvēki ir mūsu nacionālās valsts bagātība - neatkarīgi no viņu tautības, ticības vai politiskās pārliecības.

Ētikas komisijai līdzās Sluča jautājumam šodien nācās izskatīt arī jautājumu par Dāboliņu, jo viņa pirmdien vēstulē PS biedru sarakstē pieļāvusi vairāku PS Ētikas kodeksa punktu pārkāpumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu