Ušakovam ir skumji un kauns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Skumji, kauns uz to visu skatīties. Kristovska kungam vajadzēja atvainoties jau pirmajā dienā pēc informācijas par saraksti ar Sluci nonākšanas atklātībā, nevis melot un novelt vainu uz citiem cilvēkiem,» tā intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina «Saskaņas centra» (SC)līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

«Nevajadzēja stāstīt, ka tā ir pasaules mēroga provokācija. Skatīties uz šo valdību ir kauns, jo nemitīgi notiek strīdi un savstarpēji apvainojumi,» atzīst Ušakovs.

«Sarakste ir pietiekams iemesls, lai par to runātu. Ja pēc šīs informācijas izskanēšanas būtu sekojusi valstsvīru rīcība, tad šodien nebūtu jālemj par demisiju,» uzskata Ušakovs.

Uz jautājumu, ko par šo incidentu saka SC sadarbības partneri Krievijā, Ušakovs atbildēja, ka ar sadarbības partneriem Krievijā pietiekot darba un citu jautājumu, ko risināt, tāpēc šis jautājums netiekot apspriests.

Ušakovs uzskata, ka šis skandāls varētu ietekmēt Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti gan rietumos gan austrumos, jo pierāda, ka ārlietu ministrs nav profesionāls un savos uzdevumu augstumos.

Runājot par Urbanoviča draudiem rīkot ārkārtas vēlēšanas, Ušakovs norādīja, ka viss atkarīgs no koalīcijas un valdības. «Ja nebūs rīcībspējīgas valdības, tad ārkārtas vēlēšanas ir jautājums visai sabiedrībai. Ja redzēsim, ka sabiedrība nav apmierināta ar valdības darbiem, vai darbu vispār nav, tad šis jautājums var aktualizēties,» teica Ušakovs, norādot, ka sarkanā līnija esot budžets, kuru šobrīd vēlas redzēt visi Latvijas iedzīvotāji.

Ušakovs tāpat pavēstīja, ka SC dibinās politisku bloku ar LPP/LC. Pagaidām tas darbosies Rīgas domes ietvaros, taču tā tālākais mērķis ir pašvaldību vēlēšanas. Viņš pagaidām atturējās vērtēt, vai nākotnē jaunveidojamā blokā varētu ieiet vēl viens «Par labu Latviju» politiskais spēks - Tautas partija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu