Kristovskis paliek ārlietu ministra amatā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien parlamenta ārkārtas sēdē opozīcijai tomēr nav izdevies gāzt no amata ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski («Vienotība», PS).

Par Kristovska demisiju nobalsoja 36 deputāti, bet pret bija 51 tautas kalps. 12 deputāti balsojumā atturējās.

Kristovskis uzrunā Saeimai uzsvēra, ka viņš savā darbībā vienmēr ir un turpinās balstīties uz Eiropas kopīgajām vērtībām, kas nostiprinātas arī Latvijas Satversmē. Šīs vērtību vidū ir cieņa pret ikvienu cilvēku, tolerance un jebkādas diskriminācijas nepieļaušana. Viņš arī atkārtoti noraidīja viņam izteiktos apvainojumus par to, ka viņš it kā aizstāvējis ksenofobiskus izteikumus.

Kristovskis norādīja, ka viņa darbības galvenās vadlīnijas ir «Vienotības» programma, kuras ārlietu sadaļas izstrādē viņš pats piedalījies.

«Mans, kā ārlietu ministra mērķis ir nodrošināt līdzšinējās ārpolitikas principu pēctecību, kuras pamatā ir Eiropas demokrātiskās vērtības, Latvijas nacionālās un Eiropas Savienības ārpolitiskās, drošības un ekonomiskās intereses! Vēlos uzsvērt, ka vienotas ES ārpolitikas un divpusējo attiecību ietvaros Latvija nostiprinās līdztiesīgas un abpusēji izdevīgas attiecības arī ar Krieviju kā ar vienu no ES stratēģiskajiem partneriem,» teica Kristovskis.

«Mūsu mērķis ir veidot labvēlīgu starptautisko vidi investīciju piesaistei un Latvijas ekonomikas reputācijas atjaunošanai,» norādīja ārlietu ministrs.

Kristovskis arī atkārtoti noraidīja portālā «pietiek.com» publikācijā izteikto apvainojumu, ka viņš piekritis civilizētai sabiedrībai un no ārstu profesionālās ētikas viedokļa absolūti nepieņemamiem izteikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu