Vītolu fonda vadītāja: Slucis ir lielisks cilvēks. Izslēgšana no PS ir nodevība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Esmu ar viņu vairākkārt tikusies, un viņš ir lielisks cilvēks,» par Amerikas latvieti, ārstu Aivaru Sluci, kurš pēdējo dienu laikā ieguvis skandalozu slavu, laikrakstam «Diena» saka Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe.

Slucis dzimis Rīgā apmēram gadu pirms Otrā pasaules kara sākuma. 1944. gada rudenī kopā ar ģimeni emigrējis uz Vāciju. 1952. gadā ģimene pārcēlusies uz Ilinoisas štatu ASV, kur Slucis pabeidzis vidusskolu. Dienējis ASV bruņoto spēku jūras desantā, bet pēc tam ieguvis augstāko inženiera izglītību, vēstī «Diena».

«Viņš ieguva inženiera izglītību, bet 29 gadu vecumā saprata, ka grib palīdzēt cilvēkiem, un izmācījās par ārstu. Tagad viņš palīdz daudzbērnu ģimenēm Latvijā,» par Sluci laikrakstam stāsta Diķe.

Slucis ar Vītolu fonda palīdzību nodibināja savā vārdā nosauktu stipendiju, kura sākotnēji tikusi pasniegta četriem jauniešiem augstākās izglītības iegūšanai, bet nu jau stipendiātu skaits pieaudzis līdz 20.

Kādā intervijā Slucis atzīst, ka viņa stipendijas tiek pasniegtas «jauniešiem no laukiem un tikai latviešiem», kaut gan, «ja kāds krievs beidz latviešu skolu, viņš var pieteikties».

Tomēr Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja norādīja, ka «viņš ar jauniešiem nekad nav runājis neko radikālu vai noskaņojis viņus pret kādu».

Viņa arī piebilda, ka Vītolu fonds ir nepolitiska organizācija, bet tīri personīgi viņai šķiet, ka Sluča izslēgšana no PS ir «nodevība pret cilvēku, kurš neko sliktu Latvijai nav darījis». «Šim stāstam pamatideja bija tāda, ka, ja būtu jāizvēlas izmisuma situācijā, piemēram, kara laikā, tad viņš droši vien dotu priekšroku latvietim, bet tagad viss ir sagriezts ar kājām gaisā,» skaidro Diķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu