Sluča skandalozās vēstules radījušas sazvērestības teorijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ārsta Aivara Sluča skandalozā sarakste ar Latvijas ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski Amerikas klīnikas «Mayo», kurā strādā Slucis, profilā sociālajā tīklā «Facebook» izraisījusi asas interneta lietotāju diskusijas.

Diskusijā iesaistījušies dažādu tautību pārstāvji, kuru viedoklis šajā jautājumā dalās. Vieni uzskata, ka klīnikai Slucis būtu jāatlaiž no darba par nacistiskiem izteikumiem, citi - ka klīnikai nevajadzētu reaģēt uz šo skandālu, jo Slucis ir profesionāls sava aroda pratējs.

Klīnika pat izvietojusi paziņojumu, kurā vēstīts, ka sociālajā vietnē izveidota speciāla diskusiju sadaļa šim tematam un paziņojusi, ka jebkuri turpmākie komentāri par Sluča tēmu no «Mayo» profila tiks dzēsti.

Viens no komentētājiem - kāds Ēriks Andersons - diskusiju sadaļā izvietojis vēstuli «Mayo» klīnikai, kurā apgalvo, ka Sluča sarakstē nav nekā rasistiska vai nacistiska, un ārsts kļuvis par upuri «Krievijas propagandas karam pret Baltijas valstīm, kā arī Poliju, Gruziju un Ukrainu».

Andersons savā vēstulē norāda, ka skandāls ap saraksti ir «netīrs Latvijas politisko partiju savstarpējais karš, taču nevajadzētu ignorēt faktu, ka tas ir arī daļa no kāda plašāka procesa.» Andersons norāda, ka «Mayo» klīnika pēkšņi ierauta Krievijas propagandas karā pret postpadomju Eiropu.

Andersons uzsver, ka kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas pirms 20 gadiem, valstij nācies saskarties ar tai naidīgiem spēkiem, kas centušies manipulēt ar faktiem, dezinformēt sabiedrību un izkropļot patiesību.

«Tas ir jaunais Aukstais karš,» brīdina vēstules autors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu