Notirgo Laucienes lidlauku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nekustamo īpašumu «Lidlauks» Talsu novada Laucienes pagastā no pašvaldības piektdien izsolē par 23 150 latiem iegādājies uzņēmums SIA «Laucienes zemes», aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Ieviņa.

Izsoles sākumcena bija 23 000 latu. «Laucienes zemes» bija vienīgais izsoles dalībnieks. Šī gada augustā Talsu novada dome jau mēģināja izsolē pārdot šo nekustamo īpašumu, bet toreiz uz izsoli neieradās neviens pretendents. Rīkojot atkārtoto izsoli, pašvaldība par 500 latiem samazināja sākotnējo izsoles sākumcenu. 

Talsu novada domei vēl būs jāapstiprina šīs izsoles rezultāti. 

«Laucienes zemes» kopš 2005.gada nodarbojas ar bioloģisko graudu audzēšanu un eksportēšanu uz Vāciju, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Ainārs Spridzēns.
Vaicāts, kādam nolūkam uzņēmums iegādājies nekustamo īpašumu, viņš konkrētu atbildi nesniedza: «Vēl nevaru pateikt. Tad, kad nokārtosim zemesgrāmatu, domāsim. Skaidru plānu nav. Pirmais, ko darīsim - savedīsim šo īpašumu kārtībā, sakopsim». Viens no iemesliem, kāpēc uzņēmums iegādājies šo nekustamo īpašumu, - tas esot tieši blakus zemes gabalam, kur uzņēmums audzē graudus. 

Spridzēns noraidīja iespēju, ka uz iegādātā zemes gabala esošajā ēkā varētu glabāt graudus - uzņēmumam šim mērķim ir sertificētas noliktavas telpas, un pēc papildus telpām neesot nepieciešamības. Bijušās minerālmēslu noliktavas ēka arī neesot tādā stāvoklī, lai tur varētu uzglabāt graudus. 

Vaicāts, vai iegādāto zemes gabalu uzņēmums varētu iznomāt, Spridzēns pieļāva arī šādu iespēju: «Izslēgts tas nav. Jāskatās, vai un kādi būs piedāvājumi.» Tāpat nevarot izslēgt iespēju, ka zemes gabals tiktu izmantots aviācijas vajadzībām. «Es neizslēdzu nevienu variantu,» sacīja Spridzēns. 

Pēc uzņēmuma valdes locekļa teiktā, visa summa par iegādāto zemes gabalu esot jāsamaksā divu nedēļu laikā. 

Kā liecina «Firmas.lv» informācija «Laucienes zemes» uz pusēm pieder diviem Vācijas pilsoņiem. Pēc Spridzēna teiktā, uzņēmuma īpašnieki dzīvo ārpus Latvijas, bet šeit ierodoties aptuveni četras reizes gadā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. 2008.gadā uzņēmums strādājis ar 80 100 latu peļņu.Pašvaldība nolēmusi nodot bijušo lidlauku privāto īpašnieku rokās, jo tas jau ilgus gadus - kopš padomju laikiem - netiek izmantots, bet pašvaldība tam neredz pielietojumu. Bijušā lidlauka skrejceļa asfalta segums ir labā stāvoklī, un potenciālie pircēji to varētu izmantot privāto lidaparātu pacelšanās un nosēšanās vajadzībām vai dažādu ar aviāciju saistītu pasākumu rīkošanai, iepriekš pieļāva Talsu novada domes izpilddirektora vietnieks tehniskajos un nekustamā īpašuma jautājumos Jānis Lazdāns. 

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Laucienes pagasta pārvaldes Komunālā sektora speciālists Ints Bakanovskis, lidlauks izbūvēts padomju laikā - pagājušā gadsimta 70.gados. Tas ir bijušais starpsaimniecību lidlauks - apkārtējie kolhozi un sovhozi lidlauka skrejceļu izmantojuši kā vietu, kur pacelties un nolaisties lidmašīnām, ar kurām veica minerālmēslu kaisīšanu no gaisa.

Kādreizējā lidlauka teritorijā atrodas arī bijusī minerālmēslu noliktava. Padomju laika beidzamajos gados lidlauks vairs netika izmantots, taču tā skrejceļš vēl tagad ir labā stāvoklī, pastāstīja Bakanovskis. 

Nekustamā īpašuma «Lidlauks» zemes gabala kopējā platība ir 11 hektāri, uz zemes gabala ir arī ēka ar kopējo platību 680 kvadrātmetri. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu