PS: savus radikāļus partija zina

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Partijas «Pilsoniskā Savienība» (PS) Ētikas komisijas sēdē tiks vērtēti PS biedra, Viļānu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Jura Vidiņa izteikumi presē, paziņojot, ka viņš atteiktu ārstēšanu «krievu šovinistiem».

PS pārstāve Dace Balode portālam «Apollo» pastāstīja, ka partijā šis biedra paziņojums tiks vērtēts, taču nav zināms, kad tas varētu notikt.

Uz jautājumu, vai partijai nevajadzētu apzināt, cik daudz tajā ir biedru, kuru uzskati ir vērtējami kā visnotaļ radikāli, Balode sacīja, ka «radikāļus partija zina, taču tam, kāds ir katra biedra intelekta līmenis, nevar izsekot».

«Ir cilvēki, kam ir radikālāki uzskati. Ja iepriekšējais gadījums [saistībā ar ārzemju latvieša ārsta Aivara Sluča izteikumiem] nav bijis viņiem par piemēru... Runāsim [par šiem gadījumiem]. Patīkami tas nav,» sacīja Balode.

Partijas pārstāve arī sacīja, ka vēl nav izdevies sazināties ar partijas vadītāju Ģirtu Valdi Kristovski, kurš patlaban atrodas vizītē Igaunijā.

Jau vēstīts: Vidiņš intervijā «Latvijas Avīzē» atklājis, ka atteiktu ārstēšanu «krievu šovinistiem».

«Ja pie manis atnāks pacients, kuram uz ķermeņa būs tetovējums CCCP, es viņu neārstēšu. Tāpat kā tad, ja pie manis ieradīsies slimnieks un teiks: «Govoriķe po ruski.» Es palūgšu viņu vērsties pie cita ārsta,» «Latvijas Avīzei» teicis Vidiņš, «man ir pilnīgi skaidrs, ka krievu šovinistam es ārstēšanu atteiktu, izņemot gadījumus, kad ir nepieciešama steidzīga operācija. Ja tad nepalīdzēs, draud kriminālatbildība».

«Manā praksē bija kāds notikums, kad slimnieci, kurai bija iestājusies akūta psihoze un kura tajā brīdī izgāza milzīgu naidu pret latviešiem, kas bija ieaudzināts vidē, kur viņa dzīvoja, aizsūtīju uz Daugavpils psihiatrisko slimnīcu. Ja šī slimniece atkal nāktu pie manis, zinu, ka viņai atteikšu. Jūtot izteiktu psiholoģisko nesaderību, man ir tiesības nosūtīt slimnieku pie cita kolēģa. Vai kāds ir parēķinājis, cik daudz ir to latviešu pacientu, kuriem jāiet pie tādiem krievu ārstiem, kas pilnībā nepārvalda valsts valodu un tāpēc nespēj iedziļināties slimnieku veselības problēmās? Vai tā nav latviešu cilvēku diskriminācija?» sacījis Vidiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu