Dzīvnieku iemidzināšanai vajag spēcīgākas zāles (171)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan sabiedrībā valda liels sašutums, kāpēc izbēgusī Līgatnes lācene Made tika nošauta, nevis iemidzināta, Zooloģiskā dārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka norāda, ka iemidzināt dzīvnieku ir ļoti sarežģīti un zāles var neiedarboties, tādēļ dabas parkiem jāļauj iepirkt spēcīgākas iedarbības zāles.

«Daudzi kliedz par iemidzināšanu, taču to nav viegli izdarīt – vajag būt vismaz 10 metrus no zvēra un jātrāpa precīzi miega artērijā. Turklāt zāles var arī neiedarboties. Un ko tad? Tāpēc uzskatu, ka vajadzētu atļaut iepirkt spēcīgās iedarbības zāles, kuras iedarbojas momentāni, bet šobrīd tās dabas parkiem neļauj iegādāties, jo tiek pielīdzinātas spēcīgām narkotikām,» laikrakstam «Neatkarīgā» norādījis Līdaka.

Vajadzīgs jauns voljērs

Viņš uzsver - lai šādas situācijas neatkārtotos, Līgatnes lāčiem noteikti vajadzīgs jauns voljērs. «Jo, ja izspruks lāču puiši, tad sekas var būt vēl bēdīgākas,» secina Līdaka.

Savukārt Valsts Mežu dienesta medību nodaļas vadītājs Jānis Ozoliņš paudis viedokli, ka šādos gadījumos vajadzīga īpaši apmācīta operatīvā brigāde, kuru varētu izveidot pie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.

Made otrreiz izbēg

Jau vēstīts, ka lācenei Madei izdevās nokļūt brīvībā no sava nožogojuma Līgatnes dabas takās svētdienas vakarā. Pēc ilgiem meklējumiem un pūliņiem pielabināt lāceni kļuva skaidrs, ka viņa tik viegli nedosies rokā. Tā kā zvērs bija kļuvis agresīvs un viņu nebija iespējams iemidzināt, Līgatnes novada iedzīvotāju drošības dēļ lācene otrdienas vakarā tika nošauta.

Komentāri (171)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu