Grupa «bet bet» izdod jubilejas CD izlasi «20 labākās dziesmas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupa «bet bet», kura nākamā gada martā ar koncertu sēriju un jaunu studijas albumu plāno atzīmēt savu 20. pastāvēšanas gadadienu, šodien laiž klajā jaunu savu labāko dziesmu izlasi «20 labākās dziesmas», kurā apkoptas dziesmas no iepriekš izdotajiem grupas albumiem «Mana mīļā meitene», «Tādā garā», «Laiks iet», «Nepārmet man», «Ceļš, kuru iet» un «Palmas zaļo vienmēr». Izlase papildināta ar šogad no jauna ierakstīto un grupas pašu pirmo kopīgi sacerēto dziesmu «Tu esi vējš». 

Albuma bukletā atrodama izsmeļoša informācija par grupas radošo darbību, diskogrāfija, albumu vāki, fotogrāfijas un visu izlasē iekļauto dziesmu teksti.

Izlasē «20 labākās dziesmas» iekļauti sekojoši skaņdarbi:

Diena, Man vienalga viss, Agrā rītā, Mana mīļā meitene, Es tevi nemīlu, Pieklauvē, Tur tālāk, Vakara vējā, Aizvējā, Kāpēc man nav Mercedes, Pēdējo reiz, Nepārmet man, Mēmā dziesma, Ceļš, kuru iet, Sāksim visu no jauna, Nekādu problēmu, Kaktuss, Džambulaja, Nakts un Tu esi vējš 2010.

Zigfrīds Muktupāvels: «Es domāju, ka mēs pārdosim krietni vien vairāk kopiju kā grupa «Labvēlīgais Tips» savu jauno albumu «Kurvis».»

Guntars Račs: «Es domāju, ka pārspēt «Tipu» nav mūsu galvenais mērķis. Mums jāpārdod vairāk kopiju kā «Prāta Vētra» pārdos savu jauno izlasi. Tas ir nopietns izaicinājums.« 

Visas dziesmas studijā «G.E.M.» «re-māsterējis» (atjaunojis un uzlabojis skanējumu) Edijs Gņedovskis, ar kuru kopīgi grupa savulaik ir ierakstījusi 3 albumus. Dizainu veidojis Guntars Ošenieks (Gosh), kurš ir gan grupas logo autors, gan arī vairāku grupas iepriekšējo izlašu un albumu dizaina autors.

«bet bet» ir dibināta 1991.gada pavasarī un tajā apvienojās divu grupu – Jauns Mēness un Zodiaks agrākie dalībnieki Zigfrīds Muktupāvels, Guntars Račs, Aivis Kalvāns, Uģis Tirzītis un Aivars Gudrais. Laika gaitā no grupas sastāva izstājušies Gudrais un Kalvāns, bet 2006.gadā pievienojies basģitārists Andris Alviķis. Šādā sastāvā grupa turpina koncertēt un ierakstīt arvien jaunas dziesmas.

Tuvākā grupas publiskā uzstāšanās paredzēta 21.decembrī pasākumā «Ielūdz Baiba Sipeniece un Valters Krauze! Dziedi, dejo, smejies», kurš notiks «Arēna Rīga».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu