Alūksnes novadā par mājdzīvniekiem būs jāmaksā nodeva (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk visā Alūksnes novada teritorijā būs jāmaksā ikgadējā pašvaldības nodeva par mājdzīvniekiem. Piemēram, par suņa turēšanu – 6 lati gadā, par kaķa turēšanu – 2 lati gadā.

Tiesa, no nodevas par suņu un kaķu turēšanu būs atbrīvoti lauku viensētu īpašnieki ārpus Alūksnes pilsētas un novada ciemu teritorijām. Nodeva par mājdzīvniekiem būs jāsamaksā līdz 1.oktobrim divos termiņos – puse summas līdz kārtējā gada 15.jūnijam, otra puse – līdz 15.decembrim vai arī uzreiz pilnā apmērā. 6 lati būs jāmaksā par suni, ja tā pamatuzturēšanās vieta reģistrēta daudzdzīvokļu namā. 3 lati būs jāmaksā par pirmo suni, ja tā pamatuzturēšanās vieta reģistrēta privātīpašumā (izņemot privātīpašumā esošu daudzdzīvokļu namu). Par otrā un katra nākamā suņa turēšanu būs jāmaksā 10 lati privātīpašumā un daudzdzīvokļu namā.

Savukārt par pirmā kaķa turēšanu būs jāmaksā 2 lati gadā, par otrā un katra nākamā kaķa turēšanu – 3 lati gadā. Par istabas seska, truša turēšanu – arī 2 lati, bet par citu neproduktīvo mājdzīvnieku turēšanu – 50 santīmi. Ja Alūksnes pilsētā kāds vēlēsies turēt liellopu, govi, teļu, zirgu vai kumeļu, tad nodevā būs jāsamaksā 10 lati par katru; par cūku, kazu – 5 lati par katru, bet par mājputnu turēšanu pilsētā būs jāmaksā 50 santīmu par katru.

No nodevas par mājdzīvniekiem būs atbrīvoti redzes invalīdi un I grupas invalīdi. Par pirmo reģistrējamo mājdzīvnieku personām no 65 gadu vecuma nodevu samazinās uz pusi – tāpat kā par katru kastrētu vai sterilizētu dzīvnieku, uzrādot veterinārārsta ierakstu vakcinācijas apliecībā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu