Rīgā Ziemassvētkus gaidot, atgriežas «Staro Rīga» rūķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Līdz pat 30. decembrim katru vakaru no plkst. 17.00*, Vecrīgā, pie Sv. Pētera baznīcas uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fasādes (Skārņu iela 10/20) tiks demonstrēts Ziemassvētku noskaņās pārveidots gaismas festivāla «Staro Rīga» objekts «Sapņo Rīga». 

«Sapņo Rīga» bija interesanta video instalācija ne tikai Rīgas gaismas festivāla kontekstā, bet arī pilsētvides instalāciju jomā vispār. Par šo projektu interese ir arī ārpus Latvijas robežām, tādēļ esam ļoti priecīgi «Sapņo Rīga» atjaunot Ziemassvētku noskaņās. Mūsu Ziemassvētku projektam esam devuši nosaukumu «Rūķu Ziemassvētki» - un tas nozīmē, ka ikviens video instalācijas dalībnieks var kļūt par jautru un nebēdnīgu rūķi vai laumiņu,» stāsta projekta veidotāju - kreatīvās grupas «Ideju institūts» - pārstāve Sandija Martinsone.

Projektā «Rūķu Ziemassvētki» uz ēkas fasādes tiek projicēta mākslinieces Kristīnas Ratnieces radītā rūķu Ziemassvētku ainava ar iedegtu eglīti, sniega kupenām un krītošām zvaigznēm. Ikviens garāmgājējs tiek aicināts piedalīties spēlē un ienākt laukumā izvietotā filmēšanas kabīnē. Iefilmētā cilvēka seja tiek projicēta uz sienas, pašam cilvēkam redzot sevi rūķa tēlā, rosāmies pasaku ainavā – pikojamies, nesam dāvanas vai virpuļojam debesīs.

Projekta norises vietā – laukumā pie Pētera baznīcas darbojas arī āra kafejnīca – «Coco Loco» sniega māja, kurā bērni var sasildīties ar karstu šokolādi, bet vecāki ar karstvīnu. Kopā ar «Rīgas jautro ziemas kalniņu», kas atrodas Esplanādē, šis projekts sniedz iespēju saturīgi un ar visu ģimeni pavadīt laiku pilsētvidē.

* 24. decembrī projekti «Rūķu Ziemassvētki» un «Rīgas jautrais ziemas kalniņš» darbosies līdz plkst.19.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu