Nīderlandes prokuratūra sākusi izmeklēšanu par pedofilu asociācijas «Martijn» aktivitātēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

 Nīderlandes prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu par pedofilu organizācijas «Martijn» aktivitātēm, vēsta Nīderlandes radio.

Pedofilu asociācija «Martijn» tika dibināta 1982.gadā un sevi sludina par «debašu platformu» par pedofiliju. Organizācija iestājas par «pedofilijas pieņemšanu sabiedrībā» un iestājas par, kā to viņi dēvē, «pieaugušo un bērnu mīlas attiecībām».

Nīderlandes prokuratūras pārstāvis Ernsts Polss paziņoja, ka likumsargi vēlas noskaidrot visu informāciju par organizāciju «Martijn» un tās locekļiem.

Polss nevarēja precizēt, cik ilgu laiku prokuratūrai aizņems sākotnējā izmeklēšana, kas var izvērsties par krimināllietu, ja izmeklētāju rokās nonāks pierādījumi par kādām noziedzīgām aktivitātēm.

Izmeklēšana uzsākta pēc tam, kad «Martijn» locekļi pauda atbalstu Amsterdamas pedofilijas lietā aizturētajam latviešu izcelsmes Nīderlandes pilsonim Robertam Miķelsonam.

Asociācija «Martijn» bija izvietojusi savas reklāmas interneta vietnē, kuru pārraudzīja Amsterdamas pedofilijas skandālā galvenie aizdomās turētie - Miķelsons un viņa dzīvesbiedrs.

Interneta vietnē, kas tagad ir slēgta, bija ievietotas fotogrāfijas ar bērniem dažādās seksuālās pozās. Tajās bija arī ievietotas saites uz interneta vietnēm ar klajiem bērnu pornogrāfijas materiāliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu