Sprādziens Domodedovas lidostā Maskavā. Vairāki desmiti bojāgājušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Maskavā, Domodedovas lidostas starptautiskajā terminālī, bagāžas izsniegšanas zālē pirmdienas pēcpusdienā ap pulksten 16.40 pēc vietējā laika nograndis sprādziens, vēstī «RIA Novosti».

Ziņu aģentūra «Interfakx» ziņo, ka pēc neoficiālas informācijas sprādzienā ir vismaz desmit bojāgājušie. Informācijas avots tiesībsargājošajās iestādēs pavēstījis, ka spridzekli, iespējams, aktivizējis terorists-pašnāvnieks.

Savukārt, pēc Krievijas Veselības aizsardzības ministrijas informācijas, cietušo un bojā gājušo ir ievērojami vairāk - sprādzienā bojā gājuši 35 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 130.

Tiek ziņots, ka sprādziens lidostā bijis ekvivalents septiņiem kilogramiem trotila. Tas nozīmē, ka notikušais ir viens no vērienīgākajiem terora aktiem, kas saistīts ar transporta nozari.

Milicijas darbinieki pārbauda Maskavas metro stacijas un citas cilvēku pulcēšanās vietas.

Izmeklētāji ir atraduši kāda bojāgājušā galvu, kas, pēc viņu domām, iespējams, piederējusi spridzinātājam pašnāvniekam. Spriežot pēc sejas vaibstiem, uzbrucējs, domājams, bijis arābu izcelsmes, ziņo aģentūra «Interfax».

Starp bojāgājušajiem ir arī vismaz viens Lielbritānijas pilsonis, liecina «Interfax» rīcībā esošā informācija. Savukārt ievainojumus guvuši arī Francijas un Itālijas pilsoņi.

Neilgi pirms eksplozijas ielidojuši divi reisi - britu lidsabiedrību «British Airways» un BMI lidmašīnas.

Amatpersonas brīdina, ka upuru skaits varētu pieaugt, jo vismaz 20 ievainotie atrodas smagā stāvoklī.

Latvijas Ārlietu ministrijai (ĀM) pagaidām nav informācijas, ka kāds no Latvijas valstspiederīgajiem būtu cietis sprādzienā lidostā.

ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai BNS sacīja, ka ĀM pašlaik vēl strādā pie tā, lai noskaidrotu, vai sprādzienā ir cietuši vai gājuši bojā Latvijas iedzīvotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu