Lembergs: Mūrniece nevar uzņemties atbildību par katru policistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) nevar uzņemties atbildību par katru policistu, tāpēc nevajadzētu steigties ar lēmuma pieņemšanu par viņas demisiju.

Tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš atzina, ka, būdams iekšlietu ministrs, «daudz ko darītu savādāk», tomēr norādīja, ka «Mūrniece strādā ļoti grūtā situācijā», jo viņai apkārt ir «daudz bruņotu cilvēku ar zemu atalgojumu».

Lembergs pauda sašutumu par to, ka ierindas prokurors saņem tik pat lielu atalgojumu kā Kriminālpolicijas šefs ar ģenerāļa pakāpi.

Ventspilī Valsts policija esot kļuvusi praktiski rīcībnespējīga, jo kriminālizmeklēšanā esot palicis tikai viens profesionāls un pieredzējis darbinieks. Vakances Valsts policijā Ventspilī netiekot aizpildītas.

Ja Ventspilī nebūtu pašvaldības policijas, kura notikuma vietā ierodoties trijās minūtēs, «katrs varētu veikalā ņemt ko grib, bārā dzert un nemaksāt un ar katru sievieti izrīkoties, kā grib», klāstīja Lembergs.

Kā LETA jau ziņoja, iekšlietu ministre Mūrniece vēlmi atkāpties no ieņemamā amata ir pamatojusi ar savu politisko atbildību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš gan uzsvēra, ka lēmumi par demisijas pieņemšanu būs tikai pēc tikšanās ar pašu ministri pirmdien, 21.februārī. Šī izveidojusies situācija vēl tikšot pārrunāta arī «Jaunā laika» un «Vienotības» valdē.

Premjeram šodien bijusi telefonsaruna ar Mūrnieci, kurā viņa apliecinājusi vēlmi pamest amatu, to saistot ar savu politisko atbildību, jo diemžēl atkal policijas darbinieki bijuši iesaistīti noziegumā, aplaupot kādu automašīnu. Tāpat diskusijas par ministres atbildību bija arī pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kur spēļu zāles aplaupīšanu veica policisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu