«Kino Citadele» pārstāvis pastāsta par plānotajiem drošības pasākumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc pagājušajā nedēļā Rīgā kinoteātrī «Citadele» notikušā skatītāju konflikta un slepkavības kinoteātris nolēmis atsākt rādīt skatītājiem informatīvus klipus ar aicinājumu problēmu gadījumā vērsties pie kinoteātra dalībniekiem, kā arī iecerēts attīstīt sistēmu, kad ar īsziņas palīdzību skatītājs no zāles var lūgt personāla palīdzību, šovakar raidījumā «Kas notiek Latvijā» informēja SIA «Forum Cinemas» valdes loceklis Atis Amoliņš.

Viņš informēja, ka pērn 17 nedēļas kinoteātrī noritēja informatīva kampaņa, kuras laikā skatītājiem tika demonstrēts klips ar aicinājumu informēt kinoteātra darbiniekus, ja zālē ir problēmas ar kādu citu skatītāju. Šo klipu redzēja vairāk nekā 400 000 skatītāju.

Tagad plānots, ka no piektdienas informatīvais klips tiks demonstrēts bez pārtraukumiem.

Kinoteātris arī attīsta sistēmu, ka ar īsziņu skatītājs zālē varēs «saukt pēc palīdzības» personālu, informēja Amoliņš. Viņš domā, ka tas uzlabos situāciju.

Amoliņš informēja, ka saskaņā ar uzņēmuma noteikumiem biļešu kontrolieriem divas reizes katra seansa laikā ir jāieiet kinozālē. Arī seansā, kur izvērtās konflikts un tika nošauts cilvēks, darbinieks bija iegājis kinozālē. Tas tika pārbaudīts pēc traģiskā notikuma, teica kinoteātra pārstāvis.

Viņš pieļāva, ka skatītāju strīds nenotika divu stundu garumā, tāpēc arī darbinieks nekonstatēja problēmu.

Amoliņš uzsvēra, ka kinoteātrī ir iekšējās kārtības noteikumi, kuri atrodas pie sienas un kur teikts, ka kinoteātrī nedrīkst ienākt ar aukstiem ieročiem un šaujamieročiem, kā arī nedrīkst traucēt citiem skatītājiem baudīt filmu, proti, nedrīkst uzvesties skaļi, runāt pa mobilo tālruni. Tomēr kinoteātra darbinieki fiziski nepārbauda apmeklētājus, atzina uzņēmuma pārstāvis.

Kā jau LETA ziņoja, 19.februārī kinoteātrī «Forum Cinemas» nāvējoši tika sašauts bankas «Citadele» Aktīvu un pasīvu pārvaldības nodaļas vadītājs un Resursu pārvaldības daļas vadītāja vietnieks Aigars Egle.

Par viņa nošaušanu aizturēts jurists Nikolajs Zikovs.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas «Melnais gulbis» seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem.

Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un augstāk sēdošo 1983.gadā dzimušo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa.

Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Šāvēju aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Zikova advokāts šovakar raidījumā «Kas notiek Latvijā» atzina, ka viņa klients stipri pārdzīvo notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu