Atrod pamestu suni ar kaklā ieaugušu vadu (4)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs nedēļas sākumā kāds anonīms zvanītājs informējis dzīvnieku patversmi «Ulubele» par kādu lielu, melnu suni, kas piesiets pie bijušās dzīvnieku patversmes Juglā. Pēc suņa nonākšanas vetārstu rokās tika konstatēts, ka dzīvniekam vairākas nedēļas ap kaklu bijis apsiets un jau ādā ieaudzis interneta kabelis, tā ceturtdien vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

«Sākumā sunītis pret suņķērāju izrādīja agresiju, bet, kad saprata, ka viņu taisās atsvabināt, uzreiz metās viņam ap kaklu aiz prieka,» tā raidījumam pastāstīja dzīvnieku patversmes «Ulubele» pārstāve Linda Kuikulīte.

Dzīvnieku aizstāvji teicās, ka viņiem grūti spriest, kas ar suni noticis, taču ir skaidrs, ka kabelis ap suņa kaklu bijis apsiets jau vairākas nedēļas. Tādēļ Dr.Beinerta veterinārajā klīnikā cietušo suni operējuši divas stundas.

«Tur bija dziļa brūce, iekšā ieaudzis vads. Pirmajā brīdī situācija likās diezgan dramatiska,» atzina vetārsts Jānis Beinerts. Ja vads vēl ilgāk būtu palicis ap kaklu, visticamāk, suņa dzīvībai jau draudētu briesmas.

Patversmes pārstāvji pieļauj divas versijas, kāpēc šis suns ticis tā spīdzināts un pamests: vai nu suņa saimnieki secinājuši, ka no tā sargsuns neiznāks, jo sunītis ir pārāk draudzīgs, vai arī suns izaudzis lielāks, nekā to bija gaidījuši saimnieki.

Kabelis ap kaklu sunim bijis kā žņaudzoša cilpa. Dzīvnieku aizstāvji aicina atsaukties, ja kāds videomateriālā atpazīst suni un zina viņa saimnieku, un par to ziņot «Ulubelei» pa tālruni 27803333.

«Mēs ļoti ceram atrast tos necilvēkus, kas to izdarīja. Tāpēc patversme aicina: ja cilvēki ir atpazinuši suni, nu nebaidīties no tā, ka kaimiņi kaut ko pateiks. Piezvaniet, pastāstiet, lai mēs varam saimnieku sodīt, jo nedrīkst šādi izturēties pret dzīvniekiem,» klāstīja Kuikulīte.

Savukārt Beinerts paredz, ka cietušais suns jau pēc pāris mēnešiem būs atlabis un mocības pat neatminēsies. Tāpēc drīz jau varēs tam meklēt jaunu saimnieku.

«Labs pacients,» tā suni raksturoja Beinerts, sakot, ka šis suns būs gan labs sargsuns, gan draugs. Pamestais suns esot labsirdīgs, ar stabilu raksturu, neizturas agresīvi. Vienīgi mīlestības viņam pietrūcis, uzsvēra Beinerts.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu