Ģenerālprokurors skarbi kritizē KNAB

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Es pašreiz neteiktu, ka KNAB rīkojas saprātīgi,» tik skarbi par Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) notiekošo šovakar intervijā Latvijas televīzijas raidījumam «De facto:  saka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņa skatījumā KNAB vadība ir pierādījusi to, ka tā nespēj vienoti vadīt iestādi. Viņš uzsver, ka runā par vadību daudzskaitlī, kas nozīmē ne tikai KNAB priekšnieku Normundu Vilnīti, bet arī abus viņa vietniekus Jutu Strīķi un Alvi Vilku.

Jautāts par to, vai KNAB kā iestādei vajadzētu dot lielāku neatkarību no izpildvaras, Kalnmeiers ir skarbs: «Neatkarība ir tāda bīstama lieta, ar kuru jārīkojas saprātīgi. Es pašreiz neteiktu, ka KNAB rīkojas saprātīgi un es arī nesaskatu iemeslu, kādēļ no 11 operatīvās darbības subjektiem, kas mums valstī ir, vienam – KNAB – būtu jāpiešķir šis īpašais statuss, kad viņi kļūtu neatkarīgi. No kā tad viņi kļūs neatkarīgi? Un kā tā neatkarība izpaudīsies? Vai tā būs vēl lielāka nekārtība un patvaļa? Es uzskatu, ka vismaz pašreizējā situācijā KNAB vadība ir pierādījusi to, es uzsveru – vadība daudzskaitlī, pierādījuši to, ka viņi nespēj vienoti vadīt šo iestādi.»

Kalnmeiers arī pauž šaubas par Vilnīša profesionālajām iemaņām, lai vadītu tādu iestādi kā KNAB. Un fakti, kas norāda uz to, ietverti arī lūgumā veidot komisiju Vilnīša atbilstības vērtēšanai. «Atsevišķi punkti paši par sevi arī nebūtu tādi, uz kuru pamata būtu jāgriežas ar ierosinājumu atstādināt no amata, bet ja šie pārkāpumi kopumā dod priekšstatu par vadības stilu un vai arī šo pārkāpumu skaits ir pietiekoši liels, tad ir jāvērtē, vai iestādes vadītājs ir pietiekoši kvalificēts vai arī viņam ir pietiekamas iemaņas, lai vadītu šādu nopietnu iestādi, kāds ir operatīvās darbības subjekts KNAB,» tā Kalnmeiers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu