Dārziņš uz NHL?

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas «Dinamo» hokejistu Lauri Dārziņu pie sevis gribētu redzēt ne tikai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi, bet interese ir arī no Nacionālās hokeja līgas (NHL), otrdien pastāstīja a/s «Dinamo Rīga» valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Sarunā Latvijas Televīzijā raidījumā «Labrīt, Latvija!» Kalvītis atgādināja, ka Dārziņam ir spēkā līgums ar «Dinamo», tādēļ līdz maijam nekādas sarunas par viņa pāreju nav iespējamas KHL reglamenta dēļ. Mediju informāciju, ka Dārziņš varētu pārcelties uz citu klubu, kur pelnītu vairākus miljonus eiro gadā, Kalvītis nosauca par baumām, jo oficiālas sarunas pašlaik ir neiespējamas.

Par acīmredzamu Kalvītis nodēvēja situāciju, ka Dārziņš ar labu spēli ir pacēlis savu vērtību hokeja tirgū un šobrīd ir viens no pasaulē pieprasītākajiem latviešu hokejistiem.

Dārziņš bez vienošanās ar «Dinamo» nevarēs pārcelties spēlēt citur, piebilda Kalvītis, taču uzsvēra, ka Rīgas klubs nekavēs meistarīgā uzbrucēja karjeras attīstību. «Svarīgi, ka mums ir hokejisti ar pasaules vārdu,» piebilda Kalvītis.

Par Dārziņa pāreju kļūšot zināms, ja viņš tiešām vienosies ar kādu citu klubu un «Dinamo» tam piekritīs, taču šāds scenārijs jebkurā gadījumā nav iespējams līdz 1. maijam. Kad pienāks KHL reglamentā noteiktais termiņš, Rīgas «Dinamo» izvērtēs savas spējas konkurēt ar citiem Dārziņam izteiktiem piedāvājumiem, un tad arī pieņems lēmumu. Par šobrīd aktuālāku tematu Kalvītis uzskata valstsvienības gatavošanos pasaules čempionātam, lai celtu Latvijas hokeja prestižu.

Dārziņš aizvadītajā KHL regulārajā čempionātā 45 spēlēs iemeta 21 vārtus un izdarīja 23 rezultatīvas piespēles, kas turnīrā viņu ierindoja 16.vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Vēl pieci vārti un piecas rezultatīvas piespēles Dārziņā rēķinā bija «Dinamo» 11 spēlēs izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu