Vaznis: Loskutovs kļuva labs, kad pagūlās apakšā Strīķei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputāts, bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs guva atzinību tikai pēc tam, kad saņēma KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atbalstu, intervijā žurnālam «Lietišķā Diena» norāda bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča advokāts Aloizs Vaznis.

Vaškeviču aizdomās par vairāk nekā 50 000 eiro (35 000 latu) kukuļa došanu KNAB aizturēja 31.janvārī. Vaškevičam ir piemērots aizdomās turamas personas statuss. Rīgas Centra rajona tiesa izlēma viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, bet vēlāk pret drošības naudu viņš tika atbrīvots. Ierēdnis savu aizturēšanu uzskata par provokāciju, kukuļus nevienam neesot devis.

«Savulaik uz KNAB atnāca strādāt Aleksejs Loskutovs, un pret viņu uzreiz sākās šausmīga cīņa. Tika teikts, ka viņš ir nekam nederīgs, šausmīgi slikts, bīstams utt. Tikko Loskutovs pagūlās apakšā Jutai Strīķei, viņš kļuva labs, un visi sāka viņu lielīt. Tāpēc, ka Loskutovs no rīta atnāca uz KNAB, izlasīja avīzes, tad devās lasīt savas lekcijas uz Policijas akadēmiju, Baltijas krievu institūtu, sniedza intervijas, īpaši neinteresējoties par to, kas notiek KNAB. Tāpēc arī viņš bija ļoti labs, un sākās liela cīņa par to, lai viņu nenoņemtu,» situāciju raksturo Vaznis.

«Kad Loskutovs tomēr tika noņemts un viņa vietā atnāca Normunds Vilnītis, pret viņu nebija nekādu pretenziju. Un viņš arī turpinātu būt labs, ja vien rīkotos tāpat kā Loskutovs, bet Vilnītis pēkšņi iedomājās, ka vajag organizēt apakšvienību, kas pastrādātu uz Austrumu robežas saistībā ar kontrabandas koridoriem. Tajā brīdī atskanēja briesmīgs bļāviens, ka korupcija notiek Rīgā un nevajag izšķērdēt spēkus un dauzīties apkārt. Pret viņu bija premjers, viss KNAB, un tika atrasti vairāki desmiti pārkāpumu, kā arī konstatēts, ka Vilnītim ir ļoti lieli parādi, un ar tādiem taču nevar strādāt tik lielā amatā. Izrādās gan, ka Ministru prezidentam parādi ir daudz lielāki. Daļai prokuroru šodien ir tādi parādi, kādus no savas algas nevar nomaksāt 30 gadu laikā.«

Vaznis uzsver - ja ir vēlme kādu cilvēku novākt, ielikt cietumā, iznīcināt morāli vai fiziski, vispirms pret viņu izvērš kampaņu masu informācijas līdzekļos. Pēdējo 6-7 gadu laikā «pret Vaškeviču» masu informācijas līdzekļos ir publicēti ne mazāk par 5000 dažādu rakstu, taču visu šo laiku pret viņu netiek minēti nekādi konkrēti fakti vai apsūdzība. To varot darīt faktiski pret katru.

«Sabiedriskā doma vairāku gadu laikā tiek sagatavota tam, ka konkrētais cilvēks ir lielākais afērists mūsu valstī. Kas tad mums ir lielākie noziedznieki. Iespējams, [Aivars] Lembergs, [Andris] Šķēle, Vaškevičs un [Ainārs] Šlesers. Vaškevičam vienīgā apsūdzība pagaidām ir par to, ka viņš ir nepareizi aizpildījis ienākumu deklarāciju - nekā cita nav. Viņš ar sava tēva kredītkarti savām meitām ir pircis kaut kādas dāvanas, bet nav to norādījis deklarācijā. Tas pagaidām ir vienīgais viņa krimināls, par ko viņam ir celta apsūdzība,» akcentē advokāts.

Komentējot ziņas, ka Vaškevičs esot iesaistīts kukuļdošanā, Vaznis norāda: «Iespējams, kukuļdošanā ļoti augstai amatpersonai, lai tā, iespējams, nodrošinātu, lai zemāka amatpersona nepildītu savus pienākumus. Bet apsūdzība viņam par to nav celta.«

Advokāts apgalvo, ka pret Vaškeviču vienlaikus vēršas gan tiesībsargājošās iestādes un politiķi, gan arī kriminālās aprindas. Pret Vaškeviču bijuši arī trīs atentāti.

«Manā izpratnē notiek cīņa par kontrabandas koridoriem. Kurā brīdī tad sākās cīņa pret Vaškeviču? Tad, kad viņš uztaisīja reorganizāciju VID, uztaisot Muitas kriminālpārvaldi. Cīņa ar kontrabandu tika organizēta citādāk nekā līdz tam. Visu laiku kravas tika pārbaudītas tikai uz robežas. Ja kaut ko noķēra, bija labi, ja nenoķēra - arī labi. Vaškevičs sāka sekot kravām, skatīties, kā tās kustas, cik ilgi un kurā vietā stāv,» savu klientu slavē advokāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu