Asanžam piešķir augstāko Sidnejas miera balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātājam Džūljenam Asanžam trešdien piešķirta Sidnejas miera fonda augstākā balva par «izcilu drosmi cilvēktiesību jomā».

Bijušajam austrāliešu hakerim Asanžam, kurš Lielbritānijā cīnās pret izdošanu Zviedrijai sakarā ar tur viņam izvirzītajām apsūdzībām dzimumnoziegumos, piešķirta Sidnejas miera balvas zelta medaļa.

Lai arī fonds balvu piešķir ik gadu, tā 14 gadus ilgajā vēsturē zelta medaļa par drosmi cilvēktiesību jomā piešķirta tikai trim cilvēkiem - Dalailamam, Nelsonam Mandelam un Japānas budistu līderim Daisaku Ikedam.

Fonds novērtēja Asanža apņemšanos panākt lielāku caurredzamību un atbildību no valdībām visā pasaulē, metot izaicinājumu «gadsimtiem senajai valdību slepenības praksei».

«Atbalstot cilvēku tiesības zināt, «Wikileaks» un Džūljens Asanžs ir radījuši potenciālu jaunai kārtībai žurnālistikā un informācijas brīvā plūsmā,» paziņoja fonda direktors Stjuarts Rīzs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu