SVF vadītāja seksa skandāls: medijiem zināmi notikušā apstākļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Starptautiskā Valūtu fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns, kuru apsūdz par izvarošanas mēģinājumu, pirmdien stāsies ASV tiesas priekšā. Svētdien vakarā Štrauss-Kāns pirmo reizi pēc aresta sastapās ar žurnālistiem. Tas notika brīdī, kad viņu, saslēgtu rokudzelžos, izveda no Hārlemas cietuma.

Kā ziņo ārvalstu plašsaziņas līdzekļi, kuru pārstāvji satika ar SVF vadītāju, Štrauss-Kāns izskatījies noguris. Parādoties reportieriem, viņš neteica ne vārda. Viņu iesēdināja automašīnā un aizveda nezināmā virzienā, visticamāk, veikt medicīniskas ekspertīzes.

Štrauss-Kāns labprātīgi piekritis šai procedūrai. Iespējamo upuri - 32 gadus veco viesnīcas «Sofitel» istabeni, afroamerikāņu sievieti mediķi jau apskatījuši un uz viņas rokām konstatējuši zilumus, savukārt uz ķermeņa sīkas traumas.

Medijs «The New York Times» ziņo, ka istabene ienākusi uzkopt greznu trīsistabu numuriņu, kura cena par nakti ir trīs tūkstoši dolāru. Sieviete domājusi, ka tajā neviena nav. Kad viņa stāvēja pie kamīna, no vannas istabas iznāca kails Štrauss-Kāns. Viņš sagrāba sievieti un iemeta viņu milzīgā divvietīgā gultā.

Vēlāk SVF vadītājs esot aizvēris guļamistabas durvis. Istabene sākusi pretoties un, iespējams, saskrāpējusi Štrausu-Kānu. Viņai izdevās izrauties un izmukt priekšnamā, taču vīrietis viņu panāca un ievilka vannas istabā, kur mēģināja sasniegt iecerēto mērķi.

Pēc tam istabenei vēlreiz izdevās izrauties un aizmukt no numuriņa. Viņa tūlīt pat par notikušo informēja viesnīcas personālu. Viesnīcas darbinieki sazinājās ar glābšanas dienestu 911.

Ierodoties viesnīcā, policija konstatēja, ka Štrauss-Kāns jau ir prom un izskatījās, ka viņš ir steidzies, jo numuriņā bija aizmirsis savas privātās mantas, tai skaitā arī mobilo tālruni. Policisti noskaidroja, ka vakarā SVF vadītājam paredzēts izlidot uz Parīzi. Galu galā policija viņu notvēra vien desmit minūtes pirms lidmašīnas pacelšanās.

Medijs «Le Figaro» ziņo, ka Štrauss-Kāns pats sevi nodevis, piezvanot uz viesnīcu un palūdzot, lai uz lidostu atgādā viņa mobilo tālruni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu