SVF: Štrausam-Kānam nav diplomātiskās imunitātes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Apsūdzībās par izvarošanas mēģinājumu aizturētajam Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoram Dominikam Štrausam-Kānam nav diplomātiskās imunitātes, otrdien apliecināja viņa vadītā institūcija.

«Izpilddirektora imunitāte ir ierobežota un nav attiecināma uz šo lietu,» skaidro fonda preses pārstāvis Viljams Marijs.

Kā fonda izpilddirektoram Štrausam-Kānam ir garantētas noteiktas privilēģijas, taču viņam nav pilnas diplomātiskās imunitātes.

SVF dibināšanas statūti paredz, ka tā darbinieki fonda dalībvalstu teritorijās ir pasargāti no tiesvedības, ja viņi veic savus amata pienākumus. Taču SVF pirmdien apstiprināja, ka Štrauss-Kāns uz Ņujorku bija devies privātās darīšanās.

Kā jau ziņots, Štrausam-Kānam svētdien izvirzītas apsūdzības, ka viņš veicis seksuāla rakstura uzbrukumu un mēģinājis izvarot 32 gadus vecu Manhetenas viesnīcas «Sofitel» istabeni.

Ņujorkas tiesa pirmdien noraidīja lūgumu atbrīvot Štrausu-Kānu pret miljonu dolāru (495 000 latu) lielu drošības naudu.

Apsūdzētais tiks paturēts apcietinājumā vismaz līdz nākamajai tiesas sēdei, kas gaidāma piektdien, 20.maijā. Pirmdienas vakarā viņš pārvests uz Ņujorkas lielāko cietumu kompleksu Raikersa salā.

Štrauss-Kāns tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā sestdien mirkli pirms izlidošanas uz Eiropu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu