No vardarbības cietusi māte un astoņi bērni palikuši bez pajumtes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Līdzcilvēku palīdzība nepieciešama ģimenei Iecavā, kas pārcietusi fizisku un emocionālu vardarbību, - māte kopā ar bērniem nolēmusi bēgt no varmākas vīra un tagad palikusi bez mājām. Pašvaldība ģimenei ir piešķīrusi māju, taču dzīvot tajā nav iespējams, jo tā ir pamatīgi cietusi ugunsnelaimē. Ne pašvaldībai, ne ģimenei nav līdzekļu, lai namu atjaunotu un māte ar astoņiem bērniem tajā varētu uzsākt jaunu dzīvi.

«Paēdušai Latvijai» komanda aicina atsaukties cilvēkus, kuri var ģimenei palīdzēt un sniegt atbalstu nodegušā nama atjaunošanai.

Sanitu Dombrovsku kopā ar astoņiem bērniem patlaban pieņēmis kāds iecavnieks, kurš nolēmis ģimenei ārkārtīgi smagajā situācijā palīdzēt un aizstāvēt no dzērāja vīra, kurš ne vienu reizi vien pacēlis roku gan pret sievieti, gan pret bērniem. Pašvaldība sievietei piešķīrusi māju, kura pēc ugunsnelaimes vēl līdz šim nav atjaunota. No nama ir palicis vien izdedzis karkass, kurā ģimene dzīvot nevar, bet arī naudas nama atjaunošanai šiem cilvēkiem nav.

Kā pastāstīja Iecavas novada Sociālā dienesta darbiniece Ļuda Belruse, ģimene bijusi trūcīga, taču cietušo sievieti viņa raksturo kā ļoti centīgu un uzņēmīgu, kura vienmēr gādājusi, lai bērni būtu paēduši un apģērbti.

«Paēdušai Latvijai» komanda ģimenei jau nogādājusi pārtikas pakas, kurās ir viss nepieciešamais, lai šie cilvēki būtu paēduši. Patlaban visvairāk nepieciešami būvmateriāli un līdzekļi, lai pašvaldības piešķirto ēku atjaunotu un izveidotu vietu, ko ģimene atkal varētu saukt par mājām. Tādēļ «Paēdušai Latvijai» komanda aicina palīdzēt astoņu bērnu ģimenei atgūt pajumti un rast mieru pēc pārdzīvojumiem.

«Izmisusī sieviete, aizsargājot savus bērnus, ziedojusi jumtu virs galvas, lai vairs nenāktos ciest no vardarbības. Ģimenei šis brīdis ir ļoti smags, un viņiem ļoti nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, lai spētu nostāties uz savām kājām un atgūtu drošu patvērumu. «Paēdušai Latvijai» komandas un cietušās ģimenes vārdā aicinu atsaukties cilvēkus, kuri var ģimenei palīdzēt. Saziedotā nauda tiks izlietota, lai izremontētu mājvietu šai daudzbērnu ģimenei, apmaksātu nepieciešamos pakalpojumus un rēķinus un sagādātu sadzīves lietas,» stāsta «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa arī lūdz atsaukties vietējos iedzīvotājus un uzņēmējus, kuri var ziedot dažādus būvmateriālus un remontdarbiem noderīgus materiālus, palīdzēt ar apkures sistēmas izveidi jaunajā ģimenes mājoklī, kā arī ziedot krāsas, tapetes un citus būvmateriālus.

www.paedusailatvijai.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu