Portāls: par jaunā Valsts prezidenta padomnieku varētu kļūt Lieģis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

 Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš par savu padomnieku uzaicinājis kļūt bijušo aizsardzības ministru, tagadējo Saeimas deputātu Imantu Viesturu Lieģi (V) kurš šo piedāvājumu varētu pieņemt, vēsta portāls «pietiek.com».

«Es esmu šādu iespēju pārrunājis ar jaunievēlēto prezidentu. Vienojāmies, ka tuvākajā laikā vēl pie šī jautājuma atgriezīsimies,» portālam atzina Lieģis. Jaunievēlētais prezidents Andris Bērziņš «Pietiek.com» atzina, ka 10. Saeimas darba septiņos mēnešos starp viņu un Lieģi izveidojies ciešs koleģiāls un labs cilvēcisks kontakts. Bērziņa līdz šim vadītās Saeimas Tautsaimniecības komisijas dienaskārtībā ir jautājumi, kas saistīti ar Lieģa vadītās Eiropas lietu komisijas kompetenci.

Pēc «Pietiek.com» rīcībā esošās informācijas, Lieģis netiek apsvērts ārlietu padomnieka amatam, bet varētu jaunievēlētajam prezidentam dot padomus tieši ar starptautisko drošību un NATO saistītos jautājumos.

Prezidenta kanceleju visticamāk vadīs kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), raksta portāls. Šādā gadījumā viņš apturēs savu darbību reģionālajā partijā«Latvijai un Ventspilij». To, ka viņa komandas cilvēkiem būs jāpārtrauc politiskā darbība, «Pietiek.com» uzsvēris arī jaunievēlētais prezidents. «Es tādā veidā nedomāju – cilvēkam jābūt profesionālim, bet tas politiskais es nedomāju, ka spēlē kādu lomu,»  teicis Bērziņš.

Tāpat Bērziņa komandā varētu pāriet vairāki aizejošā prezidenta kancelejas darbinieki, tā nodrošinot pēctecību un jaunās prezidentūras veiksmīgu darba uzsākšanu. Jau zināms, ka amatā paliks aizejošā prezidenta Valda Zatlera kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols.

Pēc «Pietiek.com» rīcībā esošās informācijas, Bērziņš savā komandā labprāt vēlētos redzēt Zatlera juridisko padomnieci Inesi Lībiņu-Egner un nacionālās drošības padomnieku Raimondu Rožkalnu. Ārlietu ministrija, kuras kompetencē tradicionāli ir rekomendēt prezidenta ārlietu padomnieku, ieteikusi šajā amatā paturēt Andri Pelšu, tomēr nav skaidrs, vai tā notiks. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu