/nginx/o/2018/07/17/10405411t1hca8a.jpg)
Nepieciešams:
2 kartupeļi (nomizoti un sagriezti šķēlēs, izvārīti sālsūdenī mīksti)
4 ēdamkarotes sviesta
6 ēdamkarotes balto miltu
3 tases (1 tase — 240 ml) buljona
1/4 tējkarotes sarīvēta muskatrieksta
sāls, pipari (pēc garšas)
1 baklažāns (nomizots un sagriezts šķēlēs)
2 sasmalcināti sīpoli
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
450–600 g maltās gaļas (grieķi liek jēru, bet var jebkuru pēc izvēles)
2 krūzītes tomātu mērces (der tomāti burkās, tomātu mērce un pasta)
2 lauru lapas
2 tējkarotes kanēļa
2 tējkarotes raudenes
4 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
1/2 krūzītes sausa sarkanvīna
3 svaigi tomāti, sagriezti šķēlēs
100 g ne pārāk cieta siera
Pagatavošana:
Vispirms pagatavo balto mērci. Izkausē katliņā sviestu, pieliek miltus un maisot vāra kādas divas minūtes. Pielej buljonu un pieliek sāli, piparus un muskatriekstu.
Apcep baklažāna šķēles (katru pusi aptuveni divas minūtes). Uzliek uz papīra salvetes, lai notek tauki.
Apcep sīpolus, ķiplokus un malto gaļu. Cep dažas minūtes, nolej šķidrumu, pieliek tomātu mērci, lauru lapas, kanēli, raudeni, pētersīļus, pielej vīnu, pieliek sāli un piparus. Kad viss pielikts, cep vēl dažas minūtes.