Jaunākie dati: nogrimušais kuģis «Bulgārija» bijis pārpildīts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Izmeklētāji darījuši zināmu jaunākos datus par to, cik cilvēku, iespējams, atradās uz Volgā nogrimušā kruīzu kuģa «Bulgārija», vēstī «Life News».

70 cilvēki ir izglābti, trīspadsmit pasažieri oficiāli reģistrēti kā bojā gājušie un 129 joprojām skaitās pazuduši bez vēsts, liecina jaunākie aprēķini, kas kopumā ir 212 cilvēku.

Diennakts laikā kopš kuģa avārijas iespējamais cilvēku skaits uz nogrimušā  kuģa vairākas reizes mainījies. Sākotnēji runa bija par 20 pasažieriem, pēcāk tika paziņots par 144 pasažieriem, vēl vēlāk pasažieru skaits pieauga līdz 180.

katastrofas iemesliem

Tikmēr Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izveidojis valsts komisiju, kuras uzdevums ir noskaidrot «Bulgārijas» katastrofas iemeslus.

Tāpat Medvedevs uzskata, ka veco kuģu skaits, kas joprojām tiek izmantoti, ir pārlieku liels, tāpēc tiem vai nu jāveic kapitālais remonts, vai arī tie jānoņem no ekspluatācijas, šis rīkojums attiecas uz visiem kuģiem valstī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu