Sieviete brīnumainā kārtā izglābusies, kad «Bulgārija» jau bija zem ūdens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Žurnālisti turpina iztaujāt kuģa «Bulgārija» pasažierus, kuriem izdevies izglābties pēc svētdien notikušās katastrofas.

Kuģa pasažiere Lilija Satarova pastāstījusi, kā viņa brīnumainā kārtā izglābusies pēc tam, kad kuģis jau atradās zem ūdens.

Brīdī, kad kuģi pirmo reizi skāra spēcīgais vilnis, un tas sāka grimt, Lilija atpūtās savā kajītē. Kuģis apgāzās uz viena sāna un pēc spēcīgā grūdiena kajīte pāris sekunžu laikā piepildījās ar ūdeni, bet vēl snaudošo pasažieri spēcīgais vilnis iznesa koridorā.

Citu atpūtnieku tuvumā nebija. Lilija gāja pa koridoru, kurā strauji cēlās ūdens līmenis, un domāja par saviem tuviniekiem, kas šajā laikā atradās uz klāja. Jaunā sieviete krita panikā - ūdens jau bija līdz jostas vietai, kad pēkšņi no kaimiņu kajītes izskrēja vīrietis, kas viņu paķēra sev līdzi.

«Neesmu redzējusi savu glābēju kopš brīža, kad tikām nogādāti Kazaņā,» medijam «Life News» stāsta Lilija, kas ar viņu cer satikties pēc tam, kad tiks izrakstīta no slimnīcas.

Lai izkļūtu no grimstošā kuģa, cilvēkiem nācies izsist stiklus blakus kajītēm. Viņi jau zaudēja cerību, šķita, ka izkļūt uz klāja vairs neizdosies - ūdens aizpildīja visu koridoru. Slīkstošos glāba veiksme - viņi uzgāja «gaisa kabatu», kur ievilka gaisu, ar kuru pietika, lai pārvarētu pēdējo šķērsli.

Pēc minūtes Lilija kopā ar vēl dažiem pasažieriem jau turējās pie glābšanas riņķa.

Ārsti, kas sniedz medicīnisko palīdzību kuģa katastrofā cietušajiem, stāsta: tā kā ūdens bija salīdzinoši silts, cilvēkiem nav apsaldējumu. Daudzi izdzīvojušie cieš no psiholoģiskas traumas - viņi bijuši liecinieki tam, kā viņu acu priekšā iet bojā tuvinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu