«Bulgārijas» radists: cilvēki varēja izglābties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nogrimušā kuģa «Bulgārija» radists nav varējis nosūtīt SOS signālu, jo uz kuģa vairs nebija elektrības. Citi ekipāžas locekļi katastrofas brīdī ķēra pasažierus un meta pāri bortam, cenšoties paglābt no nāves, ziņo Krievijas mediji.

Radists Rinats Gabitdinovs uzsver, ka nav varējis nosūtīt SOS signālu elektrības padeves traucējumu dēļ. «Kad tas bija jādara [jāsūta SOS signāls], kuģis jau bija bez elektrības. Es dzirdēju baisu kapteiņa kliedzienu par to, ka nepieciešams pāriet uz kreiso bortu. Es gribēju šo informāciju pārraidīt skaļrunī, bet arī tas vairs nebija iespējams. Cilvēki varēja izglābties,» sacīja kuģa darbinieks.

Tāpat Gabitdinovs atklāja, ka tehniskas problēmas «Bulgārijai» bijušas jau iepriekš - priekšpēdējā brauciena laikā mašīnista telpā izcēlās ugunsgrēks.

Arī «Bulgārijas» pavadone Tatjana Komarova atklāja, ka katastrofas brīdī pārstāja darboties visas rācijas: «vispār nekas nestrādāja».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu