Krievi slavē Volgas traģēdijas varoni; viņš pats cenšas slāpēt naidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kuģa «Arabella» kapteinis Romāns Lizaļins, kurš atsteidzās glābt avarējušā kuģa «Bulgārija» pasažierus, medijos tiek slavēts par to, ka ātri reaģējis uz notikušo un palīdzējis izglābties 80 cilvēkiem. Pats varonis aizstāv cita kuģa kapteini, kurš nelaimē nokļuvušajiem cilvēkiem nepalīdzēja.

Romāns Krievijas mediem sacījis, ka pats sākotnēji nav sapratis, kas noticis. Viņš domājis, ka apgāzusies kāda zvejnieku laiva, viņam nav bijusi nojausma par katastrofas apmēriem. Tuvojoties notikuma vietai, pavērusies šausminoša aina, atzinis kuģa kapteinis.

«Es biju šokā. Tādu ainu nevienā kinofilmā neparādīs,» Krievijas telekanāliem atzinis Lizaļins.

Krievi dažādos interneta forumos un medijos Lizaļinu ļoti slavē, taču viņš pats norāda uz kuģa komandas kopējo darbu. «Visu, ko mēs varējām, mēs izdarījām. Komanda nostrādāja nepārspējami,» sacīja kapteinis.

Kamēr Krievijas iedzīvotāji nelaimē vaino arī cita garām pabraukušā kuģa kapteini, Lizaļins cenšas naidu apslāpēt.

Viņš norāda, ka garāmbraucošā barža notikuma vietā varēja vien traucēt, tādēļ lūdzis to doties tālāk. Lizaļins norāda: otrs kuģis nav bijis tāds, kas varētu ātri manevrēt notikuma vietā, turklāt tā nokļūšana līdz nelaimes vietai būtu novēlota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu