Opra Vinfrija saņems goda «Oskaru»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu televīzijas dīva Opra Vinfrija tiks apbalvota ar ASV Kinoakadēmijas goda balvu par savu filantropisko darbību.

Kā pavēstīja ASV Kinoakadēmijas pārstāvji, Opra Vinfrija saņems Džīna Hēršolta balvu goda «Oskaru» pasniegšanas ceremonijā šā gada novembrī.

Balvu saņems arī amerikāņu aktieris Džeimss Ērls Džonss un grima mākslinieks Diks Smits. Abi tiks godināti par darbu kino industrijā.

Džonss ir filmējies vairāk nekā 50 filmās, un daudzi viņu pazīst kā Dārta Veidera balss īpašnieku. 1971.gadā viņš nominēts «Oskara» balvai par savu aktierspēli kinolentē «The Great White Hope».

Smits savu karjeru sāka 1945.gadā kā televīzijas tīkla NBC galvenais grimētājs. 1984.gadā viņš saņēma «Oskara» balvu par savu darbu Miloša Formana filmā «Amadeus» («Amadejs»), savukārt 1989.gadā viņš tika nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai par darbu filmā «Dad». Viņš piedalījies arī tādu filmu veidošanā kā «The Godfather» («Krusttēvs»), «The Exorcist» («Sātana izdzinējs») un «Taxi Driver» («Taksists»). Smits arī apmācījis daudzus šā brīža labākos kino grima māksliniekus.

Goda balvas tiks pasniegtas 12.novembrī svinīgajās vakariņās iepirkšanās un izklaides centrā «Hollywood & Highland Center», tieši virs kinoteātra «Kodak», kur notiek ASV Kinoakadēmijas apbalvošanas ceremonija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu