«Arsenāla» pērles izskalo Spānijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Arsenāla» filmas iekļautas Spānijas ziemeļu pilsētā Sansebastianā notiekošā Starptautiskā kino festivāla īpašo notikumu programmā «Zabaltegi – Pērles», kas apvieno gada spilgtākos notikumus kino jomā.

Sansebastianas kino festivāla programmā «Zabaltegi – Pērles» tiek iekļautas filmas, kas izpelnījušās godalgas, īpašu žūrijas vai starptautiskās kritikas atzinību Eiropas un pasaules lielākajos kino festivālos. No 16. līdz 24.septembrim notiekošā festivāla īpašo notikumu programmu atklās šī gada Kannu kinofestivāla Zelta Palmas zaru ieguvusī Terensa Malika drāma «Dzīvības koks», kas Rīgā būs skatāma «Arsenāla» Vakara filmu programmā. 

Amerikāņu režisors par Sansebastianas Zelta gliemežvāku cīnīsies ne pirmo reizi, 1974. gadā Maliks izpelnījies festivāla galveno balvu ar filmu «Sliktās zemes» (Badlands, 1974). Terensa Malika filmogrāfijā atrodami vien pieci pilnmetrāžas darbi, taču ikviens no tiem kļuvis par festivālu pērli (labākais režisors Kannās 1978. gadā – filma «Debesu dienas» un Berlīnes Zelta lācis par filmu «Tievā sarkanā līnija» 1999.gadā) un nepārprotami iezīmējis režisora atpazīstamības zīmes starp izcilākajiem rietumu kino piemēriem.

Sansebastianas pērļu sarakstā šogad arī Vima Vendersa «Pīna», režisora veltījums vācu dejas teātra leģendai Pīnai Baušai, kas tepat Rīgā būs vērojama «Arsenāla» 3D kino programmā. Venderss kļuvis par vienu no ievērojamākajiem vācu kino režisoriem, pateicoties neaizmirstamajiem kino darbiem «Alise pilsētās», «Parīze – Teksasa» vai «Debesis pār Berlīni». Filma «Pīna», ar sajūsmu uzņemta Berlīnes kino festivālā, jau tikusi nosaukta par gada Labāko dokumentālo filmu Vācijā.

Kā 2011.gada spilgtākā debija pie režisora pults Sansebastianas festivālā tiek pieteikts britu aktieris Padijs Konsidains, kura pirmie soļi pilnmetrāžā, filma «Tiranozaurs», turpina britu reālisma kino labākās tradīcijas, meklējot dzīves un dzīvošanas jēgu šķietami neiespējamā vidē. Filmas pirmizrāde šī gada Sandensas festivālā ASV atnesusi īpašo žūrijas balvu galveno lomu atveidotājiem Pīteram Mulanam un Olīvijai Kolmenai, savukārt Latvijā «Tiranozaura» debija sagaidāma kino festivāla «Arsenāls» ietvaros jau šoruden, no 10. līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu