Štrombergs astotais PK posmā olimpiskajā trasē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien ieņēma astoto vietu Pasaules kausa (PK) posmā superkrosā Londonā, liecina rīkotāju informācija.

Štrombergs kā vienīgais no septiņiem Latvijas pārstāvjiem aizkļuva līdz finālam, taču tajā startēja neveiksmīgi un palika pēdējā, astotajā vietā. Uzvaru svinēja Marks Vilērs no Jaunzālandes, otro vietu ieguva šā gada pasaules čempions Joriss Dodē, bet trešais palika Nikolass Longs no ASV.

Pamatsacensībās iekļuva septiņi Latvijas BMX sportisti, taču kvalifikācijas kārtu pārvarēja tikai Štrombergs, kurš savā braucienā uzvarēja, un Edžus Treimanis, kurš braucienā bija trešais. Citi savos braucienos labāko četriniekā netika - Kristers Lejiņš bija sestais, Rihards Veide astotais, Toms Mankus un Kristers Taims nefinišēja, bet Artūrs Matisons uz starta neizgāja.

Ceturtdaļfinālā Štrombergs savā braucienā bija otrais, bet Treimanis nefinišēja. Pufinālā Štrombergs savā braucienā bija trešais.

Piektdien priekšsacīkstēs startēja 118 dalībnieki, bet sestdien pamatsacensības sāka 64 braucēji.

2011. gada sezonā notiek četri BMX superkrosa posmi, no kuriem pirmais risinājās Dienvidāfrikā, otrais Nīderlandē, bet pēdējais septembra beigās tiks aizvadīts Čulavistā (ASV).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu