Kino festivālam «Arsenāls» - 25

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms 25 gadiem 25.augustā plkst. 16.00 lokālās kosmosa izpētes stacijas - Zinātnes nama (šobrīd - Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāle) Lielajā zālē pulcējas kino ļaudis - skatītāji, veidotāji un ziņkārīgi garāmgājēji, kas par visām varītēm un diviem rubļiem lūko iekļūt cilvēkiem pilnajā dievnamā. Nodziest gaisma, atveras priekškars, un 1986. gada Kino dienu ietvaros sarīkotais «Satriecošais Jaunās Režijas Kinoforums Arsenāls» var sākties!

Kopš tā laika «Arsenāls» kļūst par neatņemamu Rīgas kino kultūras sastāvdaļu. Iesākumā katru otro gadu, bet nu jau ik rudeni izrādot pasaules un pašmāju kino šedevrus īpašā «Arsenāla» manierē, Starptautiskais kino festivāls «Arsenāls» turpina provocēt negaidītiem skatpunktiem un neierastiem redzējumiem. Uz «Arsenāla» lielajiem ekrāniem ik reizi nonāk pasaules spilgtākās kino parādības, atklājot jaunus skatpunktus un ekrāna mākslas šķērsgriezumus, kā arīdzan īpaša vieta «Arsenāla» programmā tiek veltīta pašmāju un Baltijas reģiona kino norisēm - pasaules un Latvijas pirmizrādēm. Līdz ar «Arsenāla» ienākšanu galvaspilsētā, kino kļūst redzams, dzirdams un pat sataustāms ik uz soļa. Kino gaisotne caurstrāvo pilsētas ielas, parkus un dzīvojamos rajonus, kas «Arsenāla» seansu laikā pacietīgi klusē savā vientulībā - notiek Kino!

Arī šogad «Arsenāls» sarūpējis plašu kino programmu. Leģendāru režisoru vārdi, spilgti aktieri, daudzsološas debijas un neaizmirstami kino stāsti - no Dienvidaustrumāzijas - šī gada festivāla fokuss - līdz tālajiem Rietumiem, «Arsenāls» aptver pēdējo gadu skaļākos vārdus kino jomā. Līdzās Eiropas un pasaules kinofestivālos godalgotajiem darbiem «Arsenāla» vakaros un neierastiem skatpunktiem Panorāmā, šogad festivāls sagatavojis īpašas programmas ar mūzikas filmām, Flandrijas un Nīderlandes jaunāko kino, Krievijas un NVS valstu ekrāna stāstiem, kā arī dokumentālās filmas un animāciju trīs dimensijās. Starptautiskajā filmu konkursā tiks piešķirti «Maģiskie kristāli», godināti Baltijas reģiona labāko filmu meistari un kādam atkal nāksies nenorīt Augusta Sukuta mundiera zelta pogu...

Un tā jau 25 gadus - kino notiek «Arsenālā"!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu