Franču elektroniskās mūzikas nakts «Nuit Blanche» Spīķeru koncertzālē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 10. septembrī mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2011» programmas ietvaros Spīķeru koncertzāle tikts pārvērsta par franču elektroniskās mūzikas klubu.  

«1188» PIEDĀVĀ PASĀKUMU KARTI

Nakts programmā skanēs galvenokārt jaunākā un aktuālākā franču elektroniskā mūzika, ko atskaņos šobrīd Amsterdamā rezidējošais dīdžejs FiiiX – Pjērs Kortes (Pierre Cortes) un Rīgā rezidējošais franču dīdžejs Lorāns Datī (Laurent Dathie). Tā tiks papildināta ar dažādiem gaismas un video elementiem, ko nodrošinās viens no spilgtākajiem franču video māksliniekiem Gregorijs Djurī (Gregory Duris). Speciāli šim pasākumam tiks būvētas instalācijas, izveidots kluba bārs, kur varēs baudīt dažādus, tieši šim pasākumam veidotus, dzērienus.

Pjērs Kortes: «Rīgas šovs būs mūzikas un video kompozīcija. DJ Set Electro/House/Progressive sāksies crescendo ar «down tempo» un noslēgsies «dancefloor» stilā. VJ Set dzīvajā rādīs mans kolēģis un draugs Gregorijs Djurī. Tās būs animācijas kopā ar mūziku, kuras speciāli esam veidojuši šim gadījumam.

Mans mērķis ir pārsteigt un izklaidēt Rīgas iedzīvotājus šajā «Baltajā Naktī». Vēlos piedāvāt publikai manu elektronisko vīziju un caur vizuālo radīt kopdarbu ar Gregoriju. Ja apmeklētāji aizies sajūsmināti, vienkārši sakot  - tas bija superīgi, tad esmu savu sasniedzis.”

Pjērs Kortes dzimis 1983. gadā Parīzē. Viņš raksta un atskaņo jaunāko franču elektronisko mūziku, šobrīd dzīvo Amsterdamā un regulāri uzstājas Amsterdamas labākajos klubos, kā arī rīko vienīgo oficiālo afterparty Amsterdamā - «Tomorrow I quit». Kortes regulāri uzstājas ar dažādiem projektiem Francijā, Holandē, Beļģijā, Vācijā un citās valstīs.

Gregorijs Djurī dzīvo Parīzē un ir viens no franču progresīvākajiem video un gaismas māksliniekiem. Djurī darbojas dažāda veida īsfilmu projektos, kā arī veido video klipus mūzikas grupām. Viņš regulāri piedalās īpaši veidotos pasākumos Eiropas labākajos klubos ar unikālām video un gaismas programmām.

Franču elektroniskās mūzikas naktī «Nuit Blanche» («Baltā nakts») Spīķeru konceretzālē ieeja brīva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu