Eksperts: Jaroslavļas aviokatastrofa Latvijas iedzīvotājiem bija kā «auksta duša»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lidmašīnas «Jak-42» avārija Jaroslavļā  padarījusi Latvijas iedzīvotājus piesardzīgākus attiecībā pret lidošanu, cilvēkiem šī ziņa bija kā «auksta duša», intervijā Latvijas Radio atzina Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Pēc traģiskās aviokatastrofas, kurā zaudējām izcilo hokejistu Kārli Skrastiņu, Civilās aviācijas aģentūra nolēmusi pastiprināt pārbaudes lidmašīnām, kas Rīgā ierodas no Krievijas Federācijas.

Runājot par «airBaltic» apgalvojumu, ka mūsu flote ir novecojusi un lidmašīnu parks būtu jāatjauno, Gorodcovs, norādīja, ka tas atkarīgs no iespējām, jo no drošības viedokļa tas nav steidzams pasākums, te drīzāk jautājums būtu par degvielas patēriņu un efektivitāti.

Aviosabiedrība, kas operē lidmašīnas ar vecajiem dzinējiem, automātiski ir nekonkurētspējīgā stāvoklī un pasažieri par to maksā, norādīja Gorodcovs

Gorodcovs vēlreiz atgādināja, ka «airBaltic» lidmašīnas ir drošas. «Eiropas aviācijas drošības aģentūras pārskats liecina, ka visdrošākais kontinents pasaulē ir Ziemeļamerika, kur ir divi letāli aviācijas negadījumi uz 100 miljoniem lidojumu pēdējo desmit gadu griezumā. Eiropas Savienībā, kurai pieder arī Latvija, šis rādījums ir 3,1. Pārējā Eiropa, ieskaitot NVS valstis un Krieviju - attiecīgi - 24,7, kas ir astoņas reizes sliktāks rādītājs,» atzīmēja Gorodcovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu