Sprūds: Brīvība nav pašsaprotama vērtība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Krievijas īstenotais nežēlīgais karš Ukrainā ir skaudrs atgādinājums tam, cik trausla ir brīvības uguns, 4. maijā uzrunā reģionālajā militārajā parādē Rēzeknē sacīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Viņš teica, ka, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, nepieciešams skaidri apzināties, ka pasaule ir nepastāvīga, mainīga, un brīvība nav pašsaprotama vērtība. "Mums visiem jābūt pastāvīgā sardzē par to," uzsvēra Sprūds, piebilstot, ka Latvijas drošības stūrakmens ir arī dalība NATO.

Tāpat ministrs pauda, ka Latvijas drošība ir atkarīga no tā, cik sabiedrība ir vienota savā ticībā un gatavībā aizstāvēties. "Tā ir mūsu kopēja atbildība," norādīja Sprūds.

Vienlaikus aizsardzības ministrs pauda pateicību karavīriem, zemessargiem un jaunsardzei par dalību parādē un valsts aizsardzībā. Viņš sacīja, ka parādes dalībnieki ar savu piemēru, patriotismu un pašaizliedzību iedvesmo ikvienu cilvēku aizstāvēt valstiskās vērtības.

"Ar savu gribu un gatavību aizstāvēt un sargāt valsti jūs iedvesmojat. Mums visiem ir jādomā un jārīkojas no drosmes un pārliecības, nevis no baiļu pozīcijām," pauda Sprūds.

Parādes atklāšanas laikā tika paziņots, ka nākamgad reģionālā militārā parāde notiks Talsos.

Kā ziņots, šodien, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, aprit 34.gadskārta, kopš 1990.gada 4.maijā Augstākā Padome pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu