Latvijas vēstnieks Japānā apmeklējis stihiju sagrauto Fukušimu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Piektdien Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars kopā ar citiem Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniekiem apmeklēja Fukušimu, portālu «Apollo» informēja portālu «Apollo» informēja Latvijas vēstniecībā Japānā.

Apmeklējuma laikā notika tikšanās ar Fukušimas prefektūras gubernatoru Juhei Sato un Itates ciemata mēru Norio Kanno. Šis ir pirmais šāda veida kopīgs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstnieku pasākums, solidarizējoties ar zemestrīces un cunami skartā reģiona iedzīvotājiem.

Apmeklējuma laikā saņemta informācija par aktuālo situāciju zemestrīces un cunami skartajos reģionos un tur notiekošajiem atjaunošanas darbiem.

Japānas puses pārstāvji uzsvēra šī vēstnieku apmeklējuma lielo nozīmi informācijas apmaiņas jomā, jo negatīvu ietekmi atstāj tieši nepilnīgas un sagrozītas informācijas parādīšanās ārpus Japānas.

Kopš 11.marta katastrofas Eiropas Savienības dalībvalstis ir sniegušas gan finansiālu, gan materiālu atbalstu Japānas iedzīvotājiem.

Latvija ir sniegusi finansiālu atbalstu Japānai, pārskaitot līdzekļus Japānas Sarkanajam Krustam, vairāk nekā 110 463 latu apmērā, kā arī materiālo atbalstu sniegušas tādas kompānijas kā A/S «Latvijas Finieris» un A/S «Gutta», nosūtot būvmateriālus un dzeramo ūdeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu