Pēc Zatlera izteikuma par tārpiem Saeimas ētikas komisija aicina neapvainot kolēģus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Zatlera Reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera izteikuma par tārpiem, kas aizvainojis gan Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), gan lauksaimniekus, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija aicinājusi visu frakciju deputātus neaizskart kolēģus.

Komisija trešdien nolēma, ka frakcijās deputāti tiks aicināti izlasīt un ievērot Ētikas kodeksa normas, īpaši tā septīto pantu, kurā sacīts, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus. Tajā arī teikts, ka deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Saeimas komisijā aģentūra BNS uzzināja, ka katram partiju pārstāvim, kas darbojas Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, uzdots aicināt savas frakcijas kolēģus izlasīt deputāta Ētikas kodeksu.

Pie Saeimas komisijas bija vērsusies Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP). Lauksaimnieki iesniegumā komisijai Zatlera izteikumu par tārpiem novērtējuši kā nievājošu un aizvainojošu. Saskaņā ar iesniegumu LOSP pieprasa Zatleram publiski atvainoties un nolikt deputāta mandātu.

«LOSP vēlas no Zatlera dzirdēt skaidrojumu, kāpēc [Jānis] Dūklavs nedrīkst turpināt darbu zemkopības ministra amatā, ja ir saņēmis lielu vēlētāju, tostarp daudzu lauksaimnieku, atbalstu 11.Saeimas vēlēšanās. LOSP pieprasa Zatlera publisku atvainošanos Dūklavam, kā arī nekorekto izteicienu dēļ aicina Zatleru nolikt 11.Saeimas deputāta mandātu. LOSP vēlas saņemt atbildi, vai šis nekorekti un netieši personiski aizvainojošais salīdzinājums ir tikai Zatlera vai arī Zatlera Reformu partijas viedoklis,» sacīts iesniegumā.

Jau ziņots, ka salīdzinājumu ar tārpiem ZRP līderis lietoja, kad «Vienotība» piedāvāja zemkopības ministra amatu bezpartejiskajam, bet no ZZS saraksta ievēlētajam Jānim Dūklavam arī jaunveidojamajā valdībā. Zatlers uzsvēra, ka koalīcijai solītais 56 deputātu atbalsts ir pietiekams, lai nevajadzētu «laist iekšā tārpus», ar to domājot pārstāvjus, kuri saistīti ar ZZS – «oligarhu partijas ietekmi».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu