Kariņš: bezpartejisks ministrs ir neprognozējams

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bezpartejisks ministrs ir neprognozējams, jo viņam atšķirībā no politiķiem nav jāuzņemas atbildība par paveikto savas partijas un vēlētāju priekšā, komentējot bezpartejiskā satiksmes ministra Aivja Roņa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā, sacīja Eiropas parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V).

Viņš uzskata, ka ministru amatos ir jāstrādā politiķiem - tas esot pierādījies arī citās valstīs.

«Profesionāls ministrs ir profesionāls politiķis. Ministra amats nav nozares speciālista amats – tas ir politisks amats,» uzskata Kariņš. Viņš uzsver, ka «bezpartejisks satiksmes ministrs nozīmē to, ka viņš ir pilnīgi neprognozējams, jo atbild tikai sev, bet ne savai partijai un vēlētājiem».

Kā uzskata Kariņš, politiķim ir svarīgs vēlētāju viedoklis, un, turpinot darbu, ir jāuztraucas, ko vēlētājs par viņu domā. «Tā, manuprāt, demokrātiskā sistēmā ir jāstrādā. Taču, kāpēc lai bezpartejisks ministrs uztrauktos par vēlētāju – šodien viņš ir ministrs, bet rīt vairs ne un mierīgi turpina savu dzīvi,» spriež EP deputāts.

Satiksmes jomā, kā norāda Kariņš, Latvijai ir jārisina lieli politiskie jautājumi, kā piemēru minot projektu «Rail Baltic». «Eiropas Savienība piedāvā milzu naudu, lai mēs iegūtu ātru dzelzceļa savienojumu ar Varšavu. Ja mēs šo naudu neizmantosim, tā pazudīs, un, kad notiks kārtējais vulkāna izvirdums, mēs visi te Latvijā tupēsim un gaidīsim, kad pelnu mākonis pazudīs,» sacīja Kariņš. Viņš arī norāda, ka vienošanās par šāda savienojuma būvniecību «nav tehniskas dabas, bet gan politisks jautājums».

Kā ziņots, jaunajā Valda Dombrovska (V) vadītajā valdībā satiksmes ministra pienākumus pildīs bezpartejiskais diplomāts Aivis Ronis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu