Slaktiņš Beļģijā: ja ne nejauša apstākļu sakritība, upuru būtu daudz vairāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Beļģijas pilsētā Ljēžā, kur otrdien notika slaktiņš, miris arī 18 mēnešus vecais bērns, līdz ar to upuru skaits sasniedzis četrus, bet vēl 123 cilvēki guvuši ievainojumus. Tikmēr slaktiņa aculiecinieki pastāstījuši par piedzīvoto.

«Es gāju ārā no ēkas. Ieraudzīju vīrieti, kurš atvēzējās un kaut ko meta uz autobusa pieturas pusi. Tad dzirdēju sprādzienu,» ārvalstu medijiem pastāstījis kāds aculiecinieks.

«Tika izslēgtas gaismas, cilvēki slēpās, kur vien varēja. Arī pie pārdevējiem aiz kases,» atklāja tuvējā veikala darbiniece.

Cilvēki slaktiņa laikā slēpās veikalos, kas atradās tuvumā. No turienes viņi nevarēja iziet stundu, jo notikuma vieta bija aplenkta.

Kāds anonīms Ljēžas pilsētas administrācijas darbinieks intervijā «Agence France Press» paudis viedokli, ka upuru būtu bijis daudz vairāk, ja vien Ziemassvētku gadatirgus nebūtu atcelts slikto laika apstākļu dēļ.

«Par laimi tika nolemts pārcelts gadatirgus atklāšanas dienu spēcīgā vēja un aukstā laika dēļ. Pretējā gadījumā upuru būtu bijis daudz vairāk,» pastāstījis anonīmais avots.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu