Vīrieši sievietēm lūkojas uz krūtīm, bet sievietes uz laulību gredzenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vīrieši sievietēm lūkojas uz krūtīm, savukārt sievietes novērtē, vai dāmai uz rokas nav laulību gredzena, noskaidrojuši franču pētnieki.

Pētījuma dalībniekiem piedāvāts apskatīt pievilcīgas sievietes fotogrāfiju, ar acu skatiena izsekošanas ierīci fiksējot, kuras ķermeņa daļas viņi attēlā apskata, vēsta laikraksts «The Local».

Pētījumu veikusi Francijas kompānija «Miratech», un eksperimentā piedalījās dalībnieki no septiņām valstīm, tostarp Francijas, Lielbritānijas, Dānijas un Spānijas.

Atklājies, ka vīrieši uz fotogrāfijā redzamās sievietes krūtīm skatījās par 37% ilgāk nekā sievietes, turklāt vislielāko uzmanību krūtīm pievērsa franču vīrieši.

Savukārt starp sievietēm uz dāmas krūtīm visilgāk skatījās franču un dāņu sievietes, tām uzmanību pievēršot divas reizes ilgāk nekā britu sievietes un spānietes.

Turpretī sievietes par 27% ilgāk nekā vīrieši skatījās uz fotogrāfijā redzamās dāmas zeltnesi. Vismazāk laulības gredzena esamība interesēja francūzietes, savukārt britu sievietes tam pievērsa vislielāko uzmanību, skatoties uz to par 149% ilgāk nekā britu vīrieši.

Vislielāko uzmanību gan vīrieši, gan sievietes pievērsa fotogrāfijā redzamās sievietes sejai, kaut arī vīrieši pakavējās pie lūpām, bet sievietes koncentrējās uz acīm.

Eksperimenta noslēgumā tā dalībniekiem lūgts novērtēt fotogrāfijā redzamās jaunās sievietes izskatu - vairums sieviešu viņu nodēvēja par «parastu un vulgāru», turpretī vīrieši viņu raksturoja kā «ļoti pievilcīgu un seksīgu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu