Lems par aizsargbarjeras uzstādīšanu ceļa posmā, kurā bojā gāja jaunieši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

VAS «Latvijas valsts ceļi» lems par norobežojošas aizsargbarjeras uzstādīšanu ceļa Izvalta-Šķeltava līkumā Krāslavas novada Izvaltas pagastā, kur Jaungada naktī ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja septiņi jaunieši.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS), viņam ir bijusi telefonsaruna ar uzņēmuma pārstāvjiem, kurā tie solījuši rast risinājumu satiksmes drošības uzlabošanai minētajā ceļa posmā.

Ceļa posms, kurā noticis traģiskais ceļu satiksmes negadījums, ir visai nedrošs un norobežojošas aizsargbarjeras uzstādīšana šajā posmā padarītu to drošāku, uzskata Krāslavas novada domes priekšsēdētājs.

«Ja ātrums, ar kādu braukusi avarējusī automašīna, būtu bijis mazāks, ceļu satiksmes negadījums, iespējams, nebūtu noticis. Savukārt, ja automašīnas ātrums būtu bijis lielāks, tā, iespējams, neieskrietu upē un ceļu satiksmes negadījuma sekas nebūtu tik traģiskas,» analizējot negadījuma apstākļus, secina Upenieks.

Pašvaldība ir nolēmusi piešķirt bojā gājušo ģimenēm pabalstus 150 latu apmērā. Taču vajadzības gadījumā palīdzības apmērs tiks palielināts. Palīdzēt pašvaldība apņēmusies arī ar transportu. Patlaban vissvarīgākais ir sniegt bojāgājušo jauniešu vecākiem un piederīgajiem nepieciešamo psiholoģisko palīdzību, uzsvēra Krāslavas novada domes priekšsēdētājs.

Pirmo triju bojāgājušo jauniešu guldīšana zemes klēpī paredzēta jau rītdien, atlikušo četru - ceturtdien. Kopīgas bēru ceremonijas rīkošana nav paredzēta, jauniešus plānots izvadīt no mājām, pastāstīja Upenieks.

Policijai pagaidām nav izdevies noskaidrot, kurš no jauniešiem atradies pie automašīnas stūres negadījuma brīdī. Tāpat neesot vēl ekspertīzes slēdziena, vai kāds no jauniešiem bija lietojis alkoholiskos dzērienus. Pēc Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizānes teiktā, ekspertīžu rezultāti varētu kļūt zināmi pēc aptuveni divām nedēļām.

LETA jau ziņoja, Jaungada naktī Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši. Automašīna «Mazda 626», kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Visi braucēji zaudēja dzīvību. Viens no jauniešiem atradies automašīnas bagāžas nodalījumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate.

Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības.

Avārijā gājis bojā viens 1992.gadā dzimis puisis, divi 1993.gadā dzimuši puiši, viena 1994.gadā dzimusi meitene, viens 1995.gadā dzimis puisis un divas tāda paša vecuma meitenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu