Liepājas teātris viesosies Dailes teātrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februārī un martā Dailes teātrī būs iespējams noskatīties vairākas Liepājas teātra izrādes.

  • 13.februārī plkst.19:00 skatītājiem tiks piedāvāta Robina Hodona komēdija «Šikās kāzas» Dž.Dž.Džilindžera režijā.

Darbība notiek kāda jauna vīrieša Bila (Mārtiņš Kalita) kāzu rītā, kurā viņš pamostas gultā ar kailu meiteni un nekādi nespēj atcerēties, kas viņa ir. Nav arī daudz laika domāt - ierodas Bila vedējtēvs un draugs Toms (Gatis Maliks), tūlīt jāierodas arī viņa līgavai (Signe Ruicēna). Mēģinot visu vērst par labu, Bils cenšas izmeloties, līdz pats savos melos pamatīgi sapinas.

Kā jau tas raksturīgs situāciju komēdijai, lai spētu izsekot Bila melu līkločiem un saprastu, kurā brīdī tiek stāstīta patiesība, kurā brīdī tiek melots un galu galā - kurš ir kurš, atslābt nevarēs ne mirkli. Taču beigas būs laimīgas, un īsta mīlestība uzvarēs.

Pārējās lomās: Agnese Jēkabsone, Anete Berķe un Ilze Būde.

  • Savukārt 12. un 13.martā plkst.19:00 Mazajā zālē tiks izrādīta Laura Gundara dzīves komēdija «Laimesciema podniekdarbnīca» paša autora režijā.

Izrādes darbība notiek īstā podnieku darbnīcā, kur līdzās podiem un bļodām tiek virpotas arī trīs cilvēku - raupja vīra, jaunekļa un romantiskas atraitnes - karstākās vēlmes.

Nedaudz smieklu, nedaudz smeldzes un mīlestības trīsstūris, kurā katrs cenšas cīnīties, kā nu vien var.
Gatavojoties iestudējumam, aktieri iemācījušies strādāt uz īstām podnieka virpām. Izrādes laikā skatītāju acu priekšā tiek virpota bļoda pēc bļodas. Kurš kļūs par jauno meistaru? Kurš iekaros Epas sirdi - pieredzējušais Miķelis vai jaunais Jasis?

Izrādē piedalās aktieri Inese Kučinska (Epa - «Spēlmaņu nakts» balva nominācijā «Gada aktrise»), Egons Dombrovskis (Miķelis) un Kaspars Kārkliņš (Jasis - «Spēlmaņu nakts» balva nominācijā «Gada jaunais skatuves mākslinieks»).

Uz visām izrādēm biļetes jau iespējams iegādāties gan Dailes teātra, gan «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu