Policija nespēj cīnīties ar dzērājšoferiem lauku rajonos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS) ir norūpējies par drošību uz lauku ceļiem, kā arī uzskata, ka Valsts policijai pēc tās darbības centralizācijas trūkst resursu cīņai ar dzērājšoferiem lauku apvidos.

«Ja potenciālie pārkāpēji zinātu, ka ir visai liela iespēja, ka pa ceļam uz balli vai kādu citu vietu viņus var apturēt policija, dzērumā pie stūres viņi sēstos daudz retāk. Savukārt pārliecība par to, ka no sastapšanās ar policiju, visticamāk, izdosies izvairīties, tikai veicina visatļautību,» uzskata Upenieks.

Pārrunas ar VAS «Latvijas Valsts ceļi» par norobežojošas aizsargbarjeras uzstādīšanu ceļa Izvalta-Šķeltava līkumā Krāslavas novada Izvaltas pagastā, kur Jaungada naktī ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja septiņi jaunieši, pagaidām ir beigušās bez rezultātiem. Atbildīgie speciālisti paskaidrojuši, ka uzņēmumam pietrūkst naudas, lai, «rūpējoties par dzērājšoferu drošību, katrā bīstamākā ceļa posmā uzstādītu pa aizsargbarjerai», pastāstīja Krāslavas mērs.

Lai risinājums tomēr tiktu rasts un satiksmes drošība bīstamajā līkumā uzlabotos, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs nosūtījis VAS «Latvijas Valsts ceļi» oficiālu vēstuli, kurā lūdzis rast risinājumu minētajai problēmai.

Ceļa posms, kurā noticis traģiskais ceļu satiksmes negadījums, ir visai nedrošs, un norobežojošas aizsargbarjeras uzstādīšana šajā posmā padarītu to drošāku, uzskata Krāslavas novada domes priekšsēdētājs.

«Ja ātrums, ar kādu braukusi avarējusī automašīna, būtu bijis mazāks, ceļu satiksmes negadījums, iespējams, nebūtu noticis. Savukārt, ja automašīnas ātrums būtu bijis lielāks, tā, iespējams, neieskrietu upē un ceļu satiksmes negadījuma sekas nebūtu tik traģiskas,» analizējot negadījuma apstākļus, secina Upenieks.

Policijai pagaidām nav izdevies noskaidrot, kurš no jauniešiem atradies pie automašīnas stūres negadījuma brīdī. Tāpat neesot vēl ekspertīzes slēdziena, vai kāds no jauniešiem bija lietojis alkoholiskos dzērienus.

LETA jau ziņoja, Jaungada naktī Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši. Automašīna «Mazda 626», kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Visi braucēji zaudēja dzīvību. Viens no jauniešiem atradies automašīnas bagāžas nodalījumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate.

Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības.

Avārijā gājis bojā viens 1992.gadā dzimis puisis, divi 1993.gadā dzimuši puiši, viena 1994.gadā dzimusi meitene, viens 1995.gadā dzimis puisis un divas tāda paša vecuma meitenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu