Lietā par «sveicienu» nodošanu Jēkabpils spēļu zāles darbiniekiem divi aizdomās turētie

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijai ir divi aizdomās turēti vīrieši krimināllietā par draudu izteikšanu pērn aplaupītās Jēkabpils spēļu zāles «Fēnikss» darbiniekiem.

Pirmo reizi plašākai sabiedrībai informācija par draudiem izskanēja otrdien Zemgales apgabaltiesā, kurā skatīja krimināllietu par spēļu zāles «Fēnikss» aplaupīšanu un policista nogalināšanu pērn janvārī Jēkabpilī.

Spēļu zāles darbinieks, kuru viens no laupītājiem sašāva kājās, tiesā liecināja, ka pērn vasarā, viņam klāt neesot, aplaupītajā spēļu zālē ieradušies vairāki vīrieši un nodevuši «sveicienus no Hristoforidiem», kuri mūžīgi cietumā nesēdēšot. Pāvels un Deniss Hristoforidi ir apsūdzēti par jau pieminēto «Fēniksa» aplaupīšanu.

Tie uztverti kā draudi, un par šo gadījumu informēta policija, taču «Fēniksa» aplaupīšanas lietas prokurore Vida Kravcova otrdien žurnālistiem teica, ka viņas uzrādītajā apsūdzībā šī epizode netiek inkriminēta.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūrai BNS apstiprināja, ka Jēkabpils iecirknī tiek izmeklēts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu, un tajā ir divi aizdomās turētie.

«Lietā ir divas aizdomās turamās personas. Pret viņiem ir sākti vēl trīs kriminālprocesi, viņiem bijis piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība, taču tagad viņi izvairās no izmeklēšanas,» norādīja Purviņa.

Kriminālprocesā par cietušajiem atzīti divi spēļu zāles darbinieki.

Jau ziņots, ka Zemgales apgabaltiesa otrdien visai raiti sāka skatīt krimināllietu par spēļu zāles «Fēnikss» aplaupīšanu pērn janvārī Jēkabpilī. Uz apsūdzēto sola sēdušies toreizējie policijas specvienības darbinieki Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, kā arī bijušie Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi. Apsūdzēta arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Lietā apsūdzēts arī Edgars Paruškins un Staņislavs Berkuls. Viņi gan nav iesaistīti Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas epizodē.

Pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī pērn 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Laupītāji no spēļu zāles bija paņēmuši nedaudz vairāk kā 100 tūkstošus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu