Daugavpils teātris izsludina pirmizrādi Edvarda Vulfa trausla rakstura komēdijai «Līnis murdā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30.janvārī Daugavpils teātris iepazīstināja ar Edvarda Vulfa trausla rakstura komēdiju «Līnis murdā», kuras pirmizrāde būs 14. februārī. Nepiespiestā, senatnīgā atmosfērā vienā no iecienītākajām un stilīgākajām Daugavpils kafejnīcām «Šokoladņa» teātra kolektīvs rīkoja preses konferenci izsludinot šī gada pirmo pirmizrādi latviešu valodā - komēdiju «Līnis murdā».  

Izrādi iestudē režisors ir Juris Jonelis, scenogrāfs – Uģis Bērziņš, tērpu mākslinieks - Egils Viļumovs, horeogrāfs – Jānis Butkevičs. Lomās - Māris Korsiets (Augusts Līnis), Egils Viļumovs (Kārlis Dīka), Inese Ivulāne – Mežale (Holla Laukulēpa), Alda Krastiņa (Laukulēpa kundze), Maija Korkliša (Emīlija Dundur), Līga Korlaša (Otīlija Plīkšen), Kristīne Veinšteina (Mīce Lapa), un Ritvars Gailums (mājkalpotājs). 

Izrādes režisors uzsvēra Juris Jonelis, ka komēdijas pirmizrāde Svētā Valentīna diena nav izvēlēta nejauši, jo tas ir īstais laiks, lai domājot par mīlestību un draudzību vēl ciešāk vai no jauna iemīlētu Daugavpils teātri.  

«Līnis murdā» ir stāsts par jaunu mākslinieku, kurš savus sirds sarežģījumus un materiālās grūtības cenšas risināt ievietojot sludinājumu avīzē, cerībā satikt bagātu skaistā dzimuma priekšstāvi. Dažādu aprindu dāmu atsaucība ir negaidīti pārsteidzoša, radot intriģējošus paņēmienus kā izkļūt no sieviešu slazda.  

Viens no galvenās lomas atveidotājiem Egils Viļumovs norādīja, ka, lai arī uz skatuves daudz ir strādāts tandēmā ar Māri Korsieti, šī izrāde būs savā ziņā jauns pagrieziens arī profesionālajā attīstībā, tā kā šoreiz tēli atšķirsies no ierastā, izspēlējot neraksturīgus personāžus un attiecības. 

Daugavpils teātra direktors/valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs iepazīstināja arī ar citām tuvākajā laikā sagaidāmajām pirmizrādēm –Monikas Zīles sarakstīto Maijas Korklišas mono izrādi Pētera Krilova režijā «Rūžys byudu golūs» 29.februārī, Enidas Blaitonas bērnu luga Viktora Jansona režijā «Pauks un Šmauks» 15.martā un Raimonda Paula mūzikla «Dāmu paradīze„ pēc Emīla Zolā tāda paša nosaukuma romāna motīviem Oļega Šapošņikova režijā 30.martā.   

Biļetes ir nopērkamas Daugavpilsteātra kasē, «Bilešu paradīze» kasēs visā Latvijā, kā arī internetā «bilesuparadize.lv».

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu